ΖΑΚΥΝΘΟΣ: ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΣΚΥΛΙΤΣΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΓΔΕΡΝΟΥΝ ΖΩΑ, ΤΑ ΠΑΡΑΤΟΥΝ ΔΕΜΕΝΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ…

«Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση έχει ξεφύγει. Αν και στο νησί, δραστηριοποιούνται αρκετοί εθελοντές που προσφέρουν έργο και βοηθούν τα αδέσποτα μέσω στειρώσεων/φιλοξενίας/υιοθεσίας, τα προβλήματα όσον αφορά την προστασία τους παραμένουν. Έχουμε εγκαινιάσει μάλιστα και ένα πρόγραμμα, μέσω του οποίου, ως σύλλογος, προσφέρουμε το 50% του κόστους για τις στειρώσεις των ζώων. Δηλαδή, αν η στείρωση κοστίζει 120 ευρώ, τα 60 ευρώ τα βάζουμε εμείς και τα υπόλοιπα ο ιδιοκτήτης του ζώου. Η κίνηση μας αυτή, στοχεύει στο να δώσει κίνητρο στον ιδιοκτήτη να στειρώσει το ζώο του. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να βρισκόμαστε σε κάθε σημείο του νησιού, και ο παράγοντας που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο μας, είναι ότι δεν λαμβάνουμε την παραμικρή βοήθεια από τις δημοτικές αρχές και την αστυνομία. Όταν πηγαίνουμε στις διωκτικές αρχές για να καταγγείλουμε συγκεκριμένα περιστατικά κακοποίησης, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν γνωρίζουν καν…την νομοθεσία περί προστασίας των ζώων. Στην Ζάκυνθο επίσης δεν υπάρχει αυτόφωρο, ενώ νομοκτηνίατρος υφίσταται μόνο στα χάρτια. Η αστυνομία είναι «ανύπαρκτη». Στο ίδιο επίπεδο…αναποτελεσματικότητας κινείται και ο δήμος. Δεν έχει τοποθετήσει καν ταϊστρες. Γνωρίζουμε ότι το νησί αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα, από την στιγμή όμως που υπάρχουν τόσοι εθελοντές πρόθυμοι να βοηθήσουν, η διάθεση προσφοράς από τον κόσμο είναι δεδομένη και μεγάλη, θα μπορούσε ο δήμος να στηρίξει το έργο μας, χωρίς να ασχοληθεί καθόλου μαζί μας. Η κοινωνία του νησιού είναι μικρή, επομένως καταγγελίες δεν πραγματοποιούνται, καθώς υφίσταται ο φόβος των αντιποίνων, αλλά και η γνώση πως η αστυνομία δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Ακόμη και αν η υπόθεση φτάσει στην δικαιοσύνη, θα εκδικαστεί μετά από πολλά πολλά χρόνια. Ένας εθελοντής δεν θα καταγγείλει κάποιον που κακοποιεί ζώα, καθώς είναι πολύ πιθανό, ο δράστης να πετάξει φόλες στα σκυλιά του εθελοντή, με συνέπεια τον θάνατο τους. Την ίδια ώρα, τα κρούσματα ενεργητικής/παθητικής κακοποίησης, οι δηλητηριάσεις, οι εγκαταλείψεις είναι καθημερινό φαινόμενο. Μακάρι ο κόσμος να ήταν μόνο αδιάφορος. Η συμπεριφορά του είναι επιθετική, εγκληματική…και αδιάφορη» δηλώνει στο bangladeshnews.gr, η Δήμητρα Κοντονή, μέλος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Ζακύνθου «Zante Strays».

shot dog 1
Το άτυχο σκυλί πυροβολήθηκε στο πρόσωπο από πολύ κοντινή απόσταση. Παρά τις προσπάθειες του κτηνίατρου, το ζωάκι έχασε το ένα του μάτι, ενώ λείπει και ένα κομμάτι από το στόμα του. Ο δράστης παραμένει άγνωστος και βεβαίως…ασύλληπτος.

shot dog 2

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ, ΤΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ…

«Eίχαμε περιστατικό με γνωστό… «κύριο» του νησιού, ο οποίος δηλητηρίασε μαμά με τα κουτάβια της. Τα σκυλιά αυτά μάλιστα, τα φρόντιζαν οι τουρίστες, μέχρι που εμφανίστηκε ο κύριος αυτός, με μια σακούλα γεμάτη αποφάγια για να ταϊσει…δήθεν τα ζωάκια. Να το παίξει «καλός». Τα αποφάγια όμως…περιείχαν φόλες. Όλα αυτά εκτυλίχθηκαν μπροστά στους τουρίστες. Το αποτέλεσμα; Η μάνα πέθανε μαζί με ένα κουτάβι. Τα άλλα τρία τα σώσαμε την τελευταία στιγμή. Και να φανταστείς ότι ο άνθρωπος αυτός είναι επιχειρηματίας και ζει από τον τουρισμό…Τι να πω»;

zakynthosAmpelokipoi-620x442
Αμπελόκηποι Ζακύνθου: Άγνωστος πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ την σκυλίτσα της φωτογραφίας. Το ζώο βρήκε ακαριαίο θάνατο. Τα κουτάβια συνέχισαν να θηλάζουν την νεκρή τους μάνα…

 

Zakynthos (1)-620x457
Μουζάκι: Εθελόντρια φιλόζωη πήρε με το «ζόρι» την σκυλίτσα από τα χέρια του ανάλγητου ιδιοκτήτη της, αφού πρώτα τον απείλησε με καταγγελία και αυτεπάγγελτη δίωξη. Το υποσιτισμένο ζώο ζούσε στην κατάσταση αυτή για μήνες. Ο κτηνίατρος που το εξέτασε διαπίστωσε επίσης ότι το ζωάκι έπασχε από πνευμονία, ενώ τα αυτιά του κόπηκαν με αιχμηρό αντικείμενο…

Ένα σύντομο σχόλιο για την εξοργιστική ανεπάρκεια δημοτικών αρχών και αστυνομίας στο νησί της Ζακύνθου: Αληθεύει πως οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν, για την ακρίβεια αγνοούν ολοκληρωτικά, την νομοθεσία περί προστασίας των ζώων, όπως εμφατικά καταγγέλουν οι εθελοντές φιλόζωοι; Αληθεύει πως δεν δείχνουν ιδιαίτερο…ενδιαφέρον για την εξιχνίαση κρουσμάτων κακοποίησης ζώων, ακόμη και όταν αυτές αφορούν εν ψυχρώ δολοφονίες ανυπεράσπιστων υπάρξεων με ιδιαίτερα βάρβαρες μεθόδους; Έχει εδραιωθεί στην συνείδηση των κατοίκων, πως η καταγγελία στην αστυνομία, δεν παράγει ουσιαστικά αποτελέσματα, καθώς δεν μπορεί επ’ουδενί να αποτρέψει πράξεις αντιποίνων εις βάρος όσων βρίσκουν το θάρρος να καταγγέλουν… «συμπολίτες» τους, που σκοτώνουν ζώα; Αληθεύουν όλες αυτές οι καταγγελίες; Είναι πολύ σοβαρές για να περάσουν στα ψιλά. Είναι αλήθεια πως ο δήμος δεν συνδράμει το έργο των φιλοζωϊκών σωματείων, όπως υποχρεούται; Ακούει τις εισηγήσεις τους; Παίρνει στα σοβαρά τις προτάσεις τους; Έχει υλοποιήσει έστω και μερικές; Πέρα από κάποιες στειρώσεις, τι έχει πράξει ως…πολιτισμένος δήμος ευρωπαϊκής χώρας για να προστατέψει τα ζώα που διαβιούν στο χώρο του; Αληθεύει πως δεν έχει τοποθετήσει καν…ταϊστρες για τα αδέσποτα; Υπενθυμίζουμε στις δημοτικές αρχές του νησιού αλλά και στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού, οι οποίοι αποδεικνύονται…ουκ ολίγες φορές…ιδιαίτερα πρόθυμοι εξολοθρευτές αδέσποτων, προκειμένου αυτά να μην τους «χαλάνε την βιτρίνα», πως οι τουρίστες  προσέχουν πράγματα, όπως η κακοποίηση ζώων, που για εμάς είναι αδιάφορα…Πως υπάρχουν τουρίστες που φτάνουν στο σημείο…να καταγγέλουν περιστατικά κακοποίησης στην αστυνομία, περιμένοντας να δουν αποτελέσματα… Πως αρκετοί τουρίστες με χοντρά πορτοφόλια έφυγαν και δεν ξαναγύρισαν στην χώρα μας για διακοπές, αηδιασμένοι με την κτηνώδη συμπεριφορά των κατοίκων απέναντι στα ζώα…Αν τυχόν οι απαντήσεις στα ερωτήματα μας είναι καταφατικές, αν δηλαδή ο δήμος και η αστυνομία βρίσκονται στον… «κόσμο» τους, μην ξαφνιαστούν αν η δυσφήμηση του νησιού, εξαιτίας της κακοποίησης ζώων, λάβει κάποια στιγμή μη-διαχειρίσιμες διαστάσεις…Αν δεν νοιάζονται για άλλες υπάρξεις, ας νοιαστούν τουλάχιστον για την διατήρηση των τουριστικών ρευμάτων….

ZakynthosLouxa (4)
Λούχα Ζακύνθου: Το υποσιτισμένο/σκελετωμένο πλάσμα ήταν δεμένο με δύο σκοινιά και δύο σύρματα γύρω από τον λαιμό του στον κορμό δέντρου.
ZakynthosGdarmenos-620x465
Φρικιαστικό έγκλημα: Οι κάτοικοι της Ζακύνθου βρήκαν τσουβάλι με το πτώμα ενός γδαρμένου σκύλου και την…γούνα του ζώου μέσα σε αυτό. Μέχρι να φτάσει η αστυνομία, κάποιος φρόντισε να εξαφανίσει τα πειστήρια του εγκλήματος χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν…
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ…

1)Σε μια μελέτη, το 71% των γυναικών που κακοποιήθηκαν, ανέφεραν ότι το ίδιο άτομο που τις κακοποίησε είχε κακοποιήσει κάποτε το κατοικίδιο τους ή απείλησε να κακοποιήσει ζώο! (Ascione, 1998).
2)Σε άλλη μελέτη αναφέρεται ότι το 88% όσων κακοποιούν παιδιά, είχαν επίσης κακοποιήσει ζώα στο σπίτι τους.
3)Σε έρευνα του Johns Hopkins University από το 1994 ως το 2000, σε 11 πόλεις των ΗΠΑ, η κακοποίηση ζώων ήταν ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους δείκτες που φανέρωναν πιθανούς μελλοντικούς κακοποιούς!
4)Το 70% όσων είχαν κακοποιήσει ζώο, βρέθηκαν να έχουν κάνει κι άλλα εγκλήματα ενώ το 44% είχε πειράξει ανθρώπους. (Arluke, A. & Luke, C. 1997).
5)Σε άλλη έρευνα, 99% (!!!) όσων κακοποιήσαν ζώο είχαν καταδικαστεί για άλλα εγκλήματα και το 100% ανθρώπων που είχαν διαπράξει σεξουαλική δολοφονία, είχαν επίσης κακοποιήσει ζώα! Το 61,5% από αυτούς που είχαν κακοποιήσει ζώο, είχαν επιτεθεί σε άνθρώπους (Clarke, J. P. 2002).
6)Το 63,3 % των κρατουμένων λόγω καταδίκης για βίαια εγκλήματα, έχουν παραδεχτεί ότι έχουν κακοποιήσει ζώα (χώρια αυτούς που δεν το παραδέχονται) (Schiff Louw Ascione, 1999).
7)Παράλληλα, η αστυνομία θεωρεί επίσημα ότι η κακοποίηση ζώων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προβλεφθεί αν κάποιος θα διαπράξει στο μέλλον κάποια επίθεση (κυρίως σεξουαλική).

ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: ΠΩΣ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΖΩΩΝ…

Α)Ο Κίνκελ, ετών 15, μπήκε σύμφωνα με ισχυρισμούς στην καντίνα του γυμνασίου του και άρχισε να πυροβολεί τους συμμαθητές του, έτσι απλά. Δύο σκοτώθηκαν και 22 άλλοι τραυματίστηκαν, οι τέσσερις από αυτούς σοβαρά. Αργότερα την ίδια μέρα, η αστυνομία βρήκε τους γονείς του δολοφονημένους στο σπίτι τους. Αναφέρθηκε από την οικογένεια και φίλους, ότι ο Κίνκελ είχε ιστορικό βίας απέναντι σε ζώα και συχνά καυχιόταν για βασανισμούς και δολοφονίες σκυλιών και γατιών.

Β)Ο Μίτσελ Τζόνσον, ετών 13 και ο Άντριου Γκόλντεν, ετών 11, πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερις μαθητές και έναν δάσκαλο στο σχολείο τους. Ένας μαθητής είπε ότι ο Άντριου πυροβολούσε σκυλιά «όλη την ώρα με ένα 22άρι». Ο Λούκ Γούντηαμ, ετών 16, μαχαίρωσε τη μητέρα του μέχρι θανάτου, και μετά πήγε στο γυμνάσιό του όπου πυροβόλησε και σκότωσε δύο συμμαθητές και τραυμάτισε άλλους επτά. Πριν από τις δολοφονίες, ο Γούντηαμ έγραφε στο ημερολόγιό του, ότι αυτός και ένας φίλος του χτύπησαν, βασάνισαν και έκαψαν τον σκύλο του μέχρι που τον σκότωσαν. Υπάρχει μια φρικιαστική ακολουθία δολοφόνων, βιαστών, και κακοποιών που έκαναν «εξάσκηση» σε ζώα όταν ήταν παιδιά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

11 thoughts on “ΖΑΚΥΝΘΟΣ: ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΣΚΥΛΙΤΣΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΓΔΕΡΝΟΥΝ ΖΩΑ, ΤΑ ΠΑΡΑΤΟΥΝ ΔΕΜΕΝΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ…

  • 2 Ιουλίου 2016 at 15:14
    Permalink

    peite mas to onoma tou epixeirimatia na ksesoume na mhn pathsoume ekei kai na to mathoun kai oi touristes na kleisei to magazaki tou mia kai kali

    Reply
  • 13 Ιουνίου 2016 at 18:03
    Permalink

    shocking

    Reply
  • 12 Ιουνίου 2016 at 14:32
    Permalink

    Τι να πω,μπουκοταζ στην Ζακυνθο και αγγελιες μεσω διαδυκτιου στους τουριστες να αποφευγουν ως προορισμο την Ζακυνθο εως οτου αυτα τα ανθρωπομορφα κτηνοι βαλουν μυαλο.

    Reply
  • 21 Μαΐου 2016 at 16:54
    Permalink

    ΟΡΘΙΑ ΔΙΠΟΔΑ,ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ ΟΝΤΑ,ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ,ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΒΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΤΑ ΑΘΩΑ ,ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ ΖΩΑ,ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ;ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ,ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ,ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ.

    Reply
  • 21 Μαΐου 2016 at 09:56
    Permalink

    Εύχομαι να θάψει τα παιδιά του και όποιους αγαπάει μετά απο φρικτό θάνατο.!!!!! Η κατάρα του ζώντος ΘΕΟΎ ΕΠΊ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΉΣ ΤΟΥ.!!!!!!!!

    Reply
  • 21 Μαΐου 2016 at 00:16
    Permalink

    Και αφού ο κύριος έκανε ότι έκανε μπροστά στα μάτια των τουριστών και όλων και είναι γνωστός τί στο διάολο έκανε η αστυνομία? Γιατί δεν επενέβη? ΕΛΕΟΣ!!!!! Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα σήμερα?

    Reply
  • 20 Μαΐου 2016 at 22:51
    Permalink

    Εύχομαι οσοι πληγώσουν η θανατώσουν ζώο ,να έχουν ακριβώς την ίδια τύχη ….δε μπορει να συνεχίζετε αυτη η κατάσταση σε βάρος ανιπερασπιστων και άκακων πλασμάτων ….

    Reply
  • 19 Μαΐου 2016 at 14:59
    Permalink

    ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΝΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΚΟΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΘΑΨΙΜΟ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΓΑΙΤΙ ΔΕΝ ΤΑΙΖΕΙΣ ΚΑΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΙΑ ΤΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ? ΚΡΙΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΚΑΡΙΖΟΥΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ ΓΔΑΡΟΥΝΕ ΤΟ ΣΚΥΛΙ Η ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΦΟΛΕΣ ΜΕ ΦΥΤΟ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΚΑΓΙΑ ΦΥΣΥΓΓΙΑ ΚΤΛ ΚΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ Η ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΥΦΑΛΑ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ

    Reply
  • 19 Μαΐου 2016 at 08:35
    Permalink

    διάφοροι σκατοψυχη είναι αυτοί που τα κάνουν στα ζωάκια εύχομαι τα χειρότερα σε αυτούς !!!!!!

    Reply
  • 19 Μαΐου 2016 at 08:11
    Permalink

    Εαν οι ντοποι ειναι αδιαφοροι ,δωστε το ονομα του επιχειρματιας ,να ξερει ο κοσμος,μην ξαναπατησει κανεις εκει.Δικαιωμα να ζησουν εχουν ολες οι ψυχες και απαιτειται σεβασμος.Οποιος θελει να πυροβολισει,να το κανει στα παιδια του,να εξαφανιστουν απο την γη τα τερατα.

    Reply
  • 18 Μαΐου 2016 at 23:22
    Permalink

    ΓΙΑΤΙ τοσο σκληροτητα ψυχη καρδια δεν εχετε ?
    Ο νομος τι κανει μπορειται να μου απαντησετε ? Που βλεπετε εδω την διαφορα το ανθρωπου απτα ζωα? Αργα ή γρηγορα ολα θα πληρωθουν εδω απτον θεο και σας ευχομαι να εχετε τους ιδιους πονους οπως αυτες οι αβοηθητες ψυχες.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *