ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΟ 4ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας τουριστών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΑΜΘ) κυρίως από την Τουρκία, αλλά και τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, καταγράφηκαν το τετραήμερο 10-13 Μαρτίου, ημερομηνίες πραγματοποίησης και των καρναβαλικών εκδηλώσεων της Ξάνθης.
 Εκατόν σαράντα δύο τουριστικά λεωφορεία και συνολικά 8.275 Τούρκοι επισκέπτες διήλθαν από το τελωνείο των Κήπων Έβρου, ενώ ο συνολικός αριθμός των εισερχομένων στη χώρα στις προαναφερθείσες ημερομηνίες άγγιξε τις 14.324 άτομα.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της ΠΑΜΘ Μιχάλης Αμοιρίδης τόνισε πως στις περίπου 11.000 κλίνες που λειτουργούν στο ηπειρωτικό κομμάτι της περιφέρειας (εξαιρούνται τα νησιά Θάσος και Σαμοθράκη) η πληρότητα άγγιζε το 100%, ενώ διευκρίνισε ότι σημαντικός αριθμός επισκεπτών είθισται να φιλοξενούνται σε σπίτια φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
«Στις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις είχαμε και μία νέα είσοδο τουριστών από τη Ρουμανία. Η περιφέρεια έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσέγγιση τουριστικά της συγκεκριμένης χώρας η οποία φαίνεται ότι έχει αρχίσει να αποδίδει» ανέφερε ο κ. Αμοιρίδης.
Ο τουρισμός, σύμφωνα με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, παραμένει ψηλά στην ατζέντα της ΠΑΜΘ η οποία με πρόγραμμα και στοχευμένες ενέργειες επιδιώκει να ισχυροποιήσει τη θέση της στους βαλκάνιους γείτονες της. «Από εκεί και πέρα θέλουμε και άλλες αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Μ. Βρετανία, η Κύπρος, η Γαλλία, η Ιταλία, οι οποίες μας προτιμούν ως χώρα. Θέλουμε να έχουμε μία καλή επισκεψιμότητα στην περιφέρειά μας, ιδιαίτερα στην καλοκαιρινή περίοδο».
Ήδη σύμφωνα με τον κ. Αμοιρίδη, η Κύπρος ανταποκρίθηκε θετικά στην προσέγγιση της περιφέρειας, καθώς το Πάσχα αναμένεται η πρώτη πτήση προς Αλεξανδρούπολη, η οποία θα συνεχιστεί και κατά τη θερινή περίοδο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις προοπτικές ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στον κλάδο του τουρισμού, ο κ. Αμοιρίδης εκτίμησε: «Φαίνεται ότι μία επένδυση στον τουρισμό στο ηπειρωτικό τμήμα αλλά και στα δύο νησιά μας θα αποδώσει για κάποιον επενδυτή. Μέσα από τις οργανωμένες επενδύσεις του ΕΣΠΑ που ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης και χρηματοδοτούν έργα υποδομής τα οποία έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό όπως είναι η Via Egnatia, με μια επόμενη προκήρυξη που θα βγει απ’ το ΕΣΠΑ της περιφέρειας, προσπαθούμε να τονώσουμε ακόμα περισσότερο τους τουριστικούς μας πόρους και να αναπτύξουμε αυτό το τρίπτυχο που έχουμε με βάση τον στρατηγικό μας σχεδιασμό φύση-πολιτισμός- αστικό περιβάλλον στις πόλεις μας, σε συνάρτηση με το κλασικό είδος θάλασσα , έτσι ώστε για κάποιον επιχειρηματία που ήδη έχει επενδύσει αλλά και κάποιον άλλο που σκέφτεται να επενδύσει,το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον να είναι ιδιαίτερα θετικό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *