«ΒΡΟΧΗ» ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ DISCOUNT MARKT…

Το bangladeshnews.gr, παραθέτει μερικά μόνο από τα e-mail που έλαβε, σχετικά με τις εργασιακές μεθόδους των Discount Markt…

1)«Όλα είναι αλήθεια. Όλα τα παραπάνω ισχύουν. Δουλεύω σε ένα από τα καταστήματα τους και όλα αυτά που έχει καταγγείλει αυτός ο εργαζόμενος ισχύουν. Θέλει γερά νεύρα για να τα βγάλεις πέρα. Έχει πολύ κούραση. Δεν πρέπει να κάθεστε ούτε λεπτό. Θέλουν όλη την ώρα να δουλευεις, να μην σταματάς καθόλου και να κάνεις και γρήγορα. Πολλές φορές οι υπεύθυνοι των καταστημάτων σε προσβάλλουν για κάτι που δεν έκανες σωστά ή για κάτι που δεν τους αρέσει. Πραγματικά δεν αξίζει. Το μόνο που τους νοιάζει είναι τι τζίρο θα κάνει το τάδε ή το δείνα μαγαζί τους και κανένας τους δεν σκέφτεται γιατί φεύγουν οι εργαζόμενοι τους».

2)«Δεν είναι τυχαίο οτι η εταιρεία αναπτύχθηκε μέσα στην κρίση. Βασίζεται στον εξευτελισμό των εργασιακών δικαιωμάτων και στην ανάγκη για εργασία. Η σύζυγός μου εργάστηκε στην εταιρεία για δύο χρόνια, μέχρι που παραιτήθηκε. Πέρα απο τις ατελείωτες ώρες εργασίας… υπερ πίστεως.

Επιβάλουν στους εργαζόμενους να πληρώνουν τα ληγμένα προϊόντα που δεν επιστρέφονται στον προμηθευτή.

Οι υπάλληλοι που δεν παραιτούνται και αντέξουν τα εξαντλητικά ωράρια, απολύονται μερικές μέρες πριν κλείσουν χρόνο για να «γλιτώσει» η εταιρεία την αποζημίωση.

Δεν μιλάμε για πρόγραμμα επιθεώρησης εργασίας…. Με ένα τηλεφώνημα είσαι υποχρεωμένος να είσαι στο κατάστημα οποιαδήποτε στιγμή, ενώ έχεις ενημερωθεί για διαφορετικό ωράριο.

Ακόμη και ως πελάτης έχω γίνει μάρτυρας της περίφημης «Κας Σοφι….ας». Ο φόβος και ο τρόμος του υπαλλήλου! Δεν διστάζει να ουρλιάζει μέσα στους διαδρόμους και να εξευτελίζει υπαλλήλους… μπροστά σε πελάτες που μπορεί να είναι οι γείτονες ή οι συγγενείς τους.

Απειλές, εκφοβισμοί και τιμωρίες τα όπλα της, για να φανεί καλή στο αφεντικό…Και αν τολμάς κατήγγειλε το!
ΜΑΚΡΙΑΑΑΑ!!!».

3)«ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΗΘΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΕΠΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΑΣΗΣ. ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ. ΔΟΥΛΕΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 07:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 18:00 ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΟΥΣΑ. ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΛΗΓΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΝ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ. ΔΩΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΚΑΤΙ ΛΗΓΜΕΝΟ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ ΜΑΣ, ΩΣ «ΤΙΜΩΡΙΑ» ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΩΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΟΙ ΩΡΕΣ. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ….ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ…».

4)«Αυτά και παλιότερα γινόνταν. Πως γίνεται ενα μαγαζί το 2007 με τζίρο π.χ. 10.000 να εχει τους 4ωρους με 480 ευρώ τον μήνα και το 2016 με τζίρο 12.500 ευρώ να εχει τους 4ωρους με 256 ευρώ τον μηνα! Αυτά έχουν καταγγελθεί και παλιότερα, όμως το σάπιο σύστημα δεν επιτρέπει καμία τιμωρία για την εταιρεία. Επίσης, η απάντηση ειναι τελείως ΕΙΡΩΝΙΚΗ για κάποιον που δούλεψε σε αυτη την εταιρεία! Απλά, αίσχος και ντροπή και μηδέν σεβασμός σε αυτούς που φέρνουν τα χρήματα στο σπίτι του επιχειρηματία».

Παραθέτουμε, όπως και στο προηγούμενο ρεπορτάζ, την απάντηση της εταιρείας σχετικά με τις καταγγελίες εργαζομένου στα Discount Markt, περί απλήρωτων υπερωριών:

«Aναφερόμενοι στην «ανώνυμη» καταγγελία που έθεσε υπ’όψιν μας συνεργάτης σας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής: Η εταιρεία μας δεν μπορεί να παρακολουθήσει, ούτε βεβαίως να απαντήσει σε ανώνυμες καταγγελίες που σαφώς εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες από αυτές που φαινομενικά επιδιώκουν. Θέλουμε πάντως να τονίσουμε κατηγορηματικά και προς πάσα κατεύθυνση, ότι τέτοιες ενέργεις δεν δύνανται ούτε το ηθικό μας να πτοήσουν, ούτε να αναστείλουν την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλουμε, με στόχο την υγιή ανάπτυξη και την επέκταση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Γνωρίζουμε ότι είμαστε μία από τις ελάχιστες επιχειρήσεις του κλάδου που έχουν παραμείνει σε ελληνικά χέρια και για τον λόγο αυτό, παρά τις αντίξοοες συνθήκες, θα συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο να διασφαλίζουμε την δυνατότητα απασχόλησης στο σύνολο του προσωπικού και των συνεργατών που διατηρούμε με όρους αξιοπρέπειας, ευσυνειδησίας και τηρώντας το σύνολο των υποχρεώσεων που ορίζονται από την ισχύουσα εργατική νομοθεσία. Με βάση το περιεχόμενο της ανώνυμης αυτής καταγγελίας, είναι απολύτως βέβαιο, ότι το πρόσωπο που την εμπνεύστηκε, είτε δεν έχει σχέση με την επιχείρηση, είτε αγνοεί και δεν δύναται να κατανοήσει ουσιώδεις όρους των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού των καταστημάτων, ούτε τους όρους αμοιβής των εργαζομένων μας, ούτε πολύ περισσότερο, το περιεχόμενο των συμφωνιών που νομίμως έχουμε συνάψει μαζί τους. Με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος μας για την «Εγνατία ΑΕ»- Γεώργιος Γούλας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

3 thoughts on “«ΒΡΟΧΗ» ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ DISCOUNT MARKT…

  • 23 Αυγούστου 2016 at 15:23
    Permalink

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ?ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ?ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ?

    Reply
  • 12 Αυγούστου 2016 at 00:06
    Permalink

    Σαν παλιός υπάλληλος τους και υπεύθυνος τους έχω να σας πω και εγώ πως όλα αυτά είναι αλήθεια. Δεν κρύβεται τίποτα. Ούτε εγώ. Κατάστημα Βρασνων, Τζαβελας, και μετεωρα. Ευριπιδης λέγομαι κύριοι. Και έχω δουλέψει με όλες τους. Και με ξέρουν. Όπως επίσης ξέρουμε και ένα χαρτί που υπάρχει για να σας αναγκάζουν να δουλεύετε σε όλα τα μαγαζιά τους. Έτσι είναι Γιώργο. Ότι έχεις είναι των εργαζομένων σου. Εμείς σε κάναμε μεγάλο. Άφηνα με πίσω κούραση και δούλευα με 12 και 13 ώρες. Δεν έχω όμως παράπονο. Όταν παρετιθηκα μου τα πληρώσες όλα και με το παραπάνω…

    Reply
  • 10 Ιουλίου 2016 at 13:10
    Permalink

    KAI MIN KSEXNATE TO ANOIGMA KAI PSAKSIMO TWN PROSWPIKWN TSANTWN TWN ERGAZOMENWN KATA TO KLISIMO TOU MAGAZIOU APO TOUS YPEFTHINOYS H TIS KIRIAS LEME TWRA KIRIAS , NA MIN PW TIPOTA ALLO, sof….as…………

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *