ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΣΚΑΡ Α’ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ!

Δικαίωση για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο μετά από 25 χρόνια καριέρας στο Hollywood, αφού κέρδισε για πρώτη φορά το βραβείο Ά αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην δραματική ταινία »Η επιστροφή» (The Revenant).

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε υποψήφιος άλλες τέσσερις φορές για Όσκαρ, φαίνεται πως αυτή τη φορά ήταν φαβορί. Φθάνοντας στη σκηνή και κρατώντας στα χέρια του το πολυπόθητο βραβείο, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που ήταν κοντά του: από τον Τομ Χάρντι και τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου μέχρι τον Μάρτιν Σκορσέζε για όλα όσα του δίδαξε. Κλείνοντας τον ευχαριστήριο λόγο του αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή που συμβαίνει γύρω μας και για όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας, λέγοντας: «Πρέπει να στηρίζουμε ηγέτες απ’ όλον τον κόσμο που δεν μιλούν για τις μεγάλες επιχειρήσειleoglobes3-xlargeς, αλλά που μιλούν για όλη την ανθρωπότητα, για τους ιθαγενείς, για τα δισεκατομμύρια των μη προνομιούχων που θα επηρεαστούν περισσότερο από την κλιματική αλλαγή. Για τα παιδιά των παιδιών μας και για όλους όσους οι φωνές τους πνίγηκαν από τις πολιτικές της απληστίας. Σας ευχαριστώ όλους για αυτό το απίστευτο βραβείο σήμερα. Ας μην παίρνουμε αυτόν τον πλανήτη ως δεδομένο. Δεν παίρνω αυτό που συνέβη σήμερα εδώ ως δεδομένο. Σας ευχαριστώ πολύ.»

O Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για την »Επιστροφή» (The Revenant).

Η Μπρι Λάρσον κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Room».

Το Mad Max κέρδισε έξι τεχνικά βραβεία, το Spotlight και το Μεγάλο Σορτάρισμα πήραν τα βραβεία σεναρίου και η Αλίσια Βικάντερ κέρδισε το Όσκαρ Β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία »Το Κορίτσι από τη Δανία» (The Danish Girl). Είναι το πρώτο Όσκαρ που απονέμεται στην 27χρονη Σουηδή ηθοποιό και σύντροφο του Μάικλ Φασμπέντερ.

Καλύτερη ταινία της χρονιάς αναδείχθηκε το «Spotlight».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *