ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ

Δεν μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτή η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στα βράχια δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.

O κ. Βενιζέλος, χαρακτήρισε τραγικό λάθος την προσπάθεια να συνδέσει ο πρωθυπουργός το προσφυγικό ζήτημα με το δημόσιο χρέος και εκτίμησε ότι η συμφωνία για την ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή στο Αιγαίο για το προσφυγικό, δεν διασφαλίζει ότι δεν θα κλείσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ.  Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι μέσω της συμφωνίας αυτής, επί της ουσίας «εφαρμόζονται κοινές περιπολίες εκ του πλαγίου». Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος το ζήτημα του κλεισίματος ή όχι των συνόρων δεν έχει διασφαλιστεί, καθώς από τη συμφωνία δεν προκύπτει να έχει διασυνδεθεί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, ουσιαστικά, η Τουρκία επιβάλλει τη θεσμική ισοτιμία της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, εφόσον η διαχείριση δεν γίνεται πλέον στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά σε αυτό της ευρωατλαντικής συμμαχίας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα θετικά της συμφωνίας, αναφέροντας ότι θα σταματήσει η στοχοποίηση της Ελλάδας, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι η φύλαξη θαλασσίων συνόρων δεν έχει καμία σχέση με τη φύλαξη χερσαίων συνόρων. Επιπλέον, μέσω της συμφωνίας που επετεύχθη καταδεικνύεται ότι η Τουρκία αποδέχεται την ευθύνη ότι από τα εδάφη της φεύγουν με τη βοήθεια διακινητών μετανάστες ή μη ταυτοποιημένοι πρόσφυγες. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, ακόμη, ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ισοδυναμεί με αποδοχή της διεθνούς κοινότητας ότι η προσφυγική κρίση είναι ένα διεθνές πρόβλημα και όχι ελληνικό, ή ευρωπαϊκό. Εφόσον εμπλέκεται το ΝΑΤΟ, εμπλέκονται οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, σημείωσε. Τόνισε, επίσης, ότι είναι θετικό πως η ευρωατλαντική συμμαχία πλησιάζει τις τουρκικές ακτές και άρα αρχίζει να συνδέεται με την κρίση στη Συρία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *