«ΒΑΡΥ» ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ

«Καυτή» ατζέντα θεμάτων περιμένει προς συζήτηση τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός σήμερα και αύριο. Οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, περιφερειακές αναταραχές, εξωτερική πολιτική καθώς και προοπτικές συνεργασίες με άλλες χώρες βρίσκονται στον «χαρτοφύλακα» του πρωθυπουργού. Οι οικονομικές εξελίξεις θα αποτελέσουν το αντικείμενο διαβούλευσης μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Γερμανού αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ενώ θα συνομιλήσει και με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπαϊντεν,, με τον οποίο θα συζητήσει για το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις, την κρίση στην Συρία και προφανώς για την ελληνική οικονομία.

Η ελληνική οικονομία θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης του κ. Τσίπρα με τον γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε σε πάνελ την Πέμπτη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί επίσης με την Κριστίν Λαγκάρντ προκειμένου να αποσαφηνιστεί ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και η θέση του Ταμείου σχετικά με την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Βαρύνουσα θέση στις συνομιλίες του πρωθυπουργού θα «καταλάβει» το Κυπριακό. Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Νίκο Αναστασιάδη, ενώ στο Νταβός θα βρεθεί ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί καθώς και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν

 

 

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *