Β.ΚΟΡΕΑ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜ ΓΙΟΝΚΓ ΟΥΝ

Με την κατηγορία της «διαφθοράς» εκτελέστηκε ο επικεφαλής του στρατού στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap News, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας, ο στρατηγός Ρι εκτελέστηκε αυτό το μήνα αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για «αποκόμιση προσωπικού κέρδους»,ενώ δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος που επιβλήθηκε η ποινή στον Ρι Γιανγκ-Τζιλ

Είναι σχεδόν αδύνατον να επαληθευτεί η είδηση, ωστόσο τα δημοσιεύματα για την δυσμένεια στην οποία είχε υποπέσει ο στρατηγός κυκλοφορούσαν από τις αρχές του 2014.

Δυόμιση χρόνια έμεινε στο κορυφαίο αξίωμα του στρατού της Βόρειας Κορέας ο στρατηγός Ρι Γιανγκ-Τζιλ, πριν εκτελεστεί με απόφαση του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, ο στρατηγός κατηγορήθηκε για διαφθορά.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αποδείξει την… ευρηματικότητά του σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς όπως λέγεται είχε εκτελέσει με φλογοβόλο όπλο άλλων αξιωματούχο και είχε πετάξει ζωντανό σε άγρια σκυλιά τον ίδιο του τον θείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *