ΤΣΙΠΡΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Επιχείρηση κατευνασμού των κοινωνικών αντιδράσεων που έχει προκαλέσει το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό θα επιχειρήσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα υποδεχτεί σήμερα τους προέδρους των επιστημονικών φορέων.

Το ραντεβού έχει κλειστεί για νωρίς το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου και θα παραβρεθούν ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γ. Στασινός, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Β. Αλεξανδρής και πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μ. Βλασταράκος.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχει και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Χθες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις αντιδράσεις για το ασφαλιστικό, αναφέροντας πως η κυβερνητική πρόταση επιδέχεται κάποιων αλλαγών, σημειώνοντας ωστόσο ότι πρέπει να προχωρήσει καθώς η χώρα δεν αντέχει. Θέτοντας μάλιστα το δίλημμα είπε: «Είτε μεταρρύθμιση του συστήματος είτε κατάρρευση του συστήματος».

«Είμαστε έτοιμοι και προχωράμε στις απαραίτητες αλλαγές για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Σημείωσε όμως ότι η κυβέρνηση στοχεύει στο να βοηθήσει με τις αλλαγές τους νέους δικηγόρους και επαγγελματίες και όχι εκείνους που έχουν μεγάλα δικηγορικά γραφεία και «διαδηλώνουν με τις γραβάτες».        

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *