ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΜΑΡΤΙΝΗ

Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του Γεωργία, μετά την προθεσμία που τους δόθηκε.

Το ζεύγος Μαρτίνη συνελήφθη μετά από εντάλματα σύλληψης που είχε εκδώσει σε βάρος τους ο ανακριτής διαφθοράς Νίκος Τσιρώνης.

Οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ασκήθηκε σε βάρος τους το αδίκημα της απάτης καθώς έχει παραγραφεί.

Η Γεωργία Μαρτίνη σε δήλωσή της υποστήριξε ότι τα χρήματα που μπήκαν στους λογαριασμούς της προέρχονται από την οικογενειακή της περιουσία και είναι νόμιμα και φορολογημένα, ενώ ο δικηγόρος του ζεύγους Γιάννης Θωμάς δήλωσε:

«Ο κύριος και η κυρία Μαρτίνη κλήθηκαν από τον ανακριτή διαφθοράς και όπως ήταν φυσικό εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την Παρασκευή. Το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι μία σοβαρή κατηγορία, την οποία αρνούνται».

Το κατηγορητήριο

Ο Ανδρέας και η Γεωργία Μαρτίνη κατηγορούνται ότι έλαβαν ποσό μίζας 3,2 εκατομμύρια μάρκα από τη γερμανική εταιρεία «Χοσπιτάλια Ιντερνάσιοναλ» για προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού ύψους 12 δισ. δραχμών (περίπου 36 εκατομμύρια ευρώ) το 1998.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την ίδια περίοδο το ποσό της μίζας μεταφέρεται από τους λογαριασμούς της εταιρείας και καταλήγει σε λογαριασμό του ζεύγους Μαρτίνη σε ελβετική τράπεζα.

Το 2001 ένα μέρος των χρημάτων, και συγκεκριμένα 1,1 εκατομμύρια μάρκα καταλήγουν στην off shore εταιρεία Στέιτ Εντερπράιζις με έδρα την Λιβερία.

Όπως προέκυψε μετά από αιτήματα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία, με το ποσό αυτό η εταιρεία αγόρασε το κτήριο δίπλα στο Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο μεταξύ άλλων στεγάζει και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA που ενοικιάζει αυτό τον χώρο.

Το 2010, σύμφωνα με την δίωξη, από την off shore εταιρεία αποκτά την ψιλή κυριότητα του κτηρίου η Γεωργία Μαρτίνη και την επικαρπία ο Ανδρέας Μαρτίνης.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *