ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Ένα ζεστό καταγύγιο βρήκε μια οικογένεια προσφύγων σε νηπιαγωγείο στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης. Οι γονείς και οι μαθητές δείχνουν την αγάπη τους στην οικεγένεια και στηρίζουν την πρωτοβουλία του νηπιαγωγίου.

Στο νηπιαγωγείο «Σχολείο της Φύσης» φιλοξενούνται από την Τετάρτη, μια γυναίκα και ένας άντρας με τα δυο τους παιδιά, αλλά και η γιαγία των παιδιών. Όπως δήλωσε, o ιδιοκτήτης του νηπιαγωγείου, Αλέξανδρος Σπανίδης, η σύζυγος του επισκέφτηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Χέρσο και ευαισθητοποιήθηκε ιδιαίτερα, όταν αντίκρισε μέσα στις λάσπες την οικογένεια και την γυναίκα που περιμένει να φέρει στον κόσμο το τρίτο της παιδί. Από την Τετάρτη, η οικογένεια, φιλοξενείται στο νηπιαγωγείο, το οποίο αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση.

Όπως μας ενημέρωσε ο Αλέξανδρος Σπανίδης, οι πρόσφυγες έχουν τον δικό τους χώρο στο νηπιαγωγείο, ξεχωριστό από αυτό του χώρου διδασκαλίας. Οι 14 μαθητές και οι γονείς αγκάλιασαν, από την πρώτη ημέρα την οικογένεια και στήριξαν την κίνηση του νηπιαγωγείου. Πριν φτάσουν ακόμα στο νηπιαγωγείο, οι γονείς μάζεψαν ρούχα και τρόφιμα για να παρέχουν τις πρώτες ανάγκες στους πέντε ταλαιπρωρημένους ανθρώπους.

Η κινητοποίηση για τους πρόσφυγες γίνεται σε συνεργασία με τον κοινωνικό σύλλογο του Τρίλοφου Θεσσαλονίκης, Δέντρο Ζωής. Ο συγκεκριμένος σύλλογος, δημιουργήθηκε από γονείς του Σχολείου της Φύσης και πραγματοποιούν πολλές δραστιριότητες και κινήσεις ευαισθησίας. Εκτός από το νηπιαγωγείο, ως «καταφύγιο» και για άλλους πρόσφυγες, θα λειτουργήσουν τα σπίτια κατοίκων του Τριλόφου, τα οποία δεν τα χρησιμοποιούν και είναι άδεια.

 

Η ευγνωμοσύνη, φαίνεται στο χαμόγελο των ανθρώπων που φιλοξενούντια στο νηπιαγωγείο, οι οποίοι μετά απο ένα δύσκολο ταξίδι, ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες. Η μητέρα των δυο παιδιών, από μέρα σε μερά, αναμένεται να γεννήσει το τρίτο της παιδί. Στο νηπιαγωγείο, βρέθηκαν γιατροί, που εξέτασαν το μικρό αγοράκι, καθώς και την έγκυο μαμά και την πίεση της γιαγιάς της οικογένειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *