ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ ΝΕΑΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς καταγγέλει τις υποδομές του Δήμου, καθώς μετά την βροχόπτωση δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα στους δρόμους και μια νεαρή γυναίκα κινδύνεψε, σύμφωνα με τους ίδιους.

Η ανακοίνωση: 

«Για άλλη μία φορά οι κάτοικοι της περιοχής του Αγ. Ιωάννη και της Νέας Κρήνης έγιναν μάρτυρες καταστάσεων που είναι αδιανόητες για έναν αστικό δήμο, όπως η Καλαμαριά!

Συγκεκριμένα, κατά  τη διάρκεια της χθεσινής (Τετάρτη 9 Μαρτίου) πρωινής νεροποντής οι κάτοικοι αντίκρυσαν  σκηνές «απείρου κάλλους» .

Μέσα σε 20 μόλις λεπτά,  οι δρόμοι της περιοχής γύρω από την Πλατεία Ύδρας στη Νέα Κρήνη μετατράπηκαν σε λίμνες, δεχόμενοι τα ορμητικά νερά , όπως αυτά «κατέβαιναν» από τα «στενά» του συνοικισμού του  Αγίου  Ιωάννη.

Το φαινόμενο είναι γνωστό και επαναλαμβανόμενο καθώς, όπως μας πληροφόρησαν οι παλιότεροι, αυτό συμβαίνει τα τελευταία 25-30 χρόνια (!!!).

Το αποτέλεσμα ήταν να παραμένουν εγκλωβισμένοι πολίτες στα πεζοδρόμια – σε όσα τουλάχιστον ακόμα δεν τα είχαν σκεπάσει τα νερά της βροχής – , ενώ καταστηματάρχες της περιοχής προσπαθούσαν να σώσουν τα εμπορεύματά τους . Η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν μέσα σε μια χαώδη κατάσταση και πάντα με το φόβο ατυχημάτων  , που θα μπορούσε να προκύψει ανά πάσα στιγμή.

Σε απελπιστική κατάσταση περιήλθαν και συμπολίτες που  διαμένουν σε ισόγεια ή ημιυπόγεια διαμερίσματα καθώς είδαν να μπαίνουν στα σπίτια τους τα ορμητικά νερά!

Ως αποκορύφωμα όλων αυτών των περιστατικών ήταν όταν μία  νεαρή γυναίκα στην προσπάθεια της να διασχίσει  τον δρόμο στην οδό  Σμύρνης, έχασε την ισoρροπία της και σκόνταψε σε υπερχειλισμένο-μη ορατό λόγω του όγκου των υδάτων-  φρεάτιο,  και έπεσε  στο έδαφος ,κινδυνεύοντας  να τραυματιστεί.

Υπάλληλος του Δήμου Καλαμαριάς , ο οποίος «πάλευε»  μόνος του σε όλη τη διάρκεια της νεροποντής να απομακρύνει στο σημείο τα νερά από το πεζοδρόμιο στο σημείο εκείνο, με την βοήθεια του παρευρισκόμενου  Δημοτικού Συμβούλου της ΡΕΚΚ Νεκτάριου Βουλγαράκη, ο οποίος άμεσα  κατήγγειλε και δημοσιοποίησε το περιστατικό  , έσυραν  την γυναίκα έξω από τα νερά αποτρέποντας τον τραυματισμό της.

Η ΡΕΚΚ καταγγέλλει όλους τους «ανευθυνο-υπεύθυνους» , που γνωρίζουν το πρόβλημα και ανέχονται τη διαιώνισή του επι δεκαετίες.

Η ΡΕΚΚ έχει καταθέσει πολλές φορές  ερωτήσεις προ ημερησίας διάταξης  για το συγκεκριμένο ζήτημα χωρίς να έχει λάβει σαφείς απαντήσεις με δεσμευτικό χαρακτήρα και χωρίς να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή προφανώς  δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του πραγματικού προβλήματος, που βιώνουν οι συμπολίτες της εν λόγω περιοχής,  ακόμα και σε μια συνηθισμένη ανοιξιάτικη ξαφνική βροχή.

Η ΡΕΚΚ εκφράζοντας τα αισθήματα όλων των κατοίκων της περιοχής ΑΠΑΙΤΕΙ την  ΑΜΕΣΗ επίλυση του θέματος με δυναμική ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ απέναντι σε  όλους τους φορείς, ώστε τραγικές εικόνες  και καταστάσεις όπως οι χθεσινές (Τετάρτη 9 Μαρτίου) να αποτελέσουν παρελθόν.

Η ΡΕΚΚ είναι διατεθειμένη να συνδράμει τη Δημοτική Αρχή στην προσπάθεια ΑΜΕΣΗΣ αντιμετώπισης του προβλήματος, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή της –όπως στο παρελθόν-  (αδιαφορία, υπεκφυγή κλπ. ) θα μας βρει αντίθετους.

Για το λόγο αυτό ΑΥΡΙΟ  (Παρασκευή 11 Μαρτίου) το πρωί η Δημοτική Ομάδα της ΡΕΚΚ θα προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας και έντονο διάβημα στο Δήμαρχο Καλαμαριάς θέτοντας επιτακτικά το θέμα (μαζί με άλλα, όπως την ενεργοποίηση του Δήμου στο «προσφυγικό») , αλλά και στη συνέχεια σε οποιαδήποτε άλλη αρχή εμπλέκεται ή  ενέχεται για το θέμα.

Σημειώνεται ότι η Δημοτική Αρχή προκύπτει είτε ότι  μέχρι τώρα δεν έχει πληροφορηθεί το περιστατικό, είτε ότι το πληροφορήθηκε και το αγνόησε, διότι δεν αντιληφθήκαμε καμία δική της δημόσια αντίδραση ή διαμαρτυρία.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *