ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Tην καθημερινή καταγραφή των εν δυνάμει αεροαλλεργιογόνων ουσιών που προέρχονται από τη γύρη και τα σπόρια μυκήτων στην ατμόσφαιρα της πόλης δρομολογούν σύμφωνα με μια νέα προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ τους στις αρχές του 2016 ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων και Α.Π.Θ.- Τμήμα Βιολογικού.

Ο αεροβιολογικός σταθμός στεγάζεται στο κτίριο του Βιολογικού του Α.Π.Θ., ενώ είναι η πρώτη φορά που ένας Δήμος της χώρας μας εφαρμόζει αντίστοιχο πρόγραμμα, σε αντίθεση με τις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, ακόμη και τις οικονομικά ασθενέστερες.

Σύντομα ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του (www.thessaloniki.gr) δελτίο ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας γύρης και σπορίων μυκήτων σε εβδομαδιαία βάση, το οποίο θα διαμορφώνεται σύμφωνα με τα δεδομένα του αεροβιολογικού σταθμού.

Στόχος είναι η ενημέρωση κατοίκων και επισκεπτών της πόλης και κατά συνέπεια η πρόληψη ή ελάττωση της εμφάνισης αλλεργικών συμπτωμάτων (αλλεργικό βρογχικό άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα κ.ά.) στα ευαισθητοποιημένα στους συγκεκριμένους αλλεργιογόνους παράγοντες άτομα.

Στις εικόνες παρουσιάζεται ο σταθμός καταγραφής, όπως αποτυπώθηκε από την ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποίησαν στελέχη του Τμ. Περιβ/κών Δράσεων με την αρμόδια ερευνητική ομάδα του Α.Π.Θ., καθώς και στιγμιότυπα από τη διαδικασία παρατήρησης και καταγραφής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *