ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Συνεχίζεται και σήμερα, Δευτέρα, η μεταφορά προσφύγων από τον Πειραιά στον Σκαραμαγκά. Το πρώτο πούλμαν αναμένεται να αναχωρήσει στις 11 το πρωί, ενώ στόχος είναι να μεταφερθούν εκεί άμεσα τουλάχιστον 1.000 πρόσφυγες.

Στο λιμάνι παραμένουν 3.758 πρόσφυγες, στα νησιά βρίσκονται 7.353 και συνολικά στη χώρα 53.824 πρόσφυγες.

Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», μεταφέροντας 24 πρόσφυγες από τη Λέσβο, ενώ άλλα 9 άτομα από τη Λέσβο μεταφέρθηκαν το βράδυ της Κυριακής με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος».

Συμπλοκή μεταξύ προσφύγων

Τα ξημερώματα προκλήθηκε ένταση μεταξύ προσφύγων στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-2 στο λιμάνι του Πειραιά, με αφορμή την απώλεια ενός κινητού τηλεφώνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο με τρία άτομα συνεπλάκησαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας πρόσφυγας από τον Λίβανο και να μεταφερθεί στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Το Λιμενικό δεν έχει προχωρήσει σε συλλήψεις, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά.

Νέα δομή στην Ήπειρο

Με πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν από την Ειδομένη ξεκίνησε η λειτουργία του πέμπτου κέντρου φιλοξενίας στην Ήπειρο, στη μαθητική εστία στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου.

Τις τελευταίες δύο ημέρες έφτασαν στο Τσεπέλοβο 70 πρόσφυγες, όμως οι 11 αναχώρησαν, γιατί θεώρησαν πως η δομή είναι απομακρυσμένη από αστικό κέντρο. Ωστόσο, όσοι έμειναν, βρήκαν, όπως είπαν, ένα σπίτι μετά τη δύσκολη διαβίωση στην Ειδομένη.

Πρόκειται για οικογένειες με πολλά παιδιά που χρειάστηκε μέρες για να πεισθούν να φύγουν από την Ειδομένη και τώρα λένε πως θα ενημερώσουν τους συγγενείς τους να φύγουν από τις σκηνές και να μεταφερθούν στο Τσεπέλοβο. Την πρόθεση του Δήμου να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί εξέφρασε ο δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *