ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΜΟΥΖΑΛΑ

Να μην εμπλέξει το προσφυγικό στην αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ φαίνεται πως έχει αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στη συνάντηση που θα έχει σήμερα, Δευτέρα, με τον Γιάννη Μουζάλα αναμένεται να τονίσει την επιτακτική ανάγκη κατάρτισης εθνικού σχεδίου για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Σύμφωνα με τα Νέα, η ενημέρωση από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό αποτελεί την αφετηρία για μια σειρά από πρωτοβουλίες εντός και εκτός συνόρων από την πλευρά του προέδρου της ΝΔ, οι οποίες θα εκδηλωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη επισημαίνουν πως η νέα ηγεσία της ΝΔ θα κινηθεί στο προσφυγικό με στόχο ο ρόλος της να είναι εποικοδομητικός, επιβεβαιώνοντας και τις διακηρύξεις της για την άσκηση υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης.

Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα ή και μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αποκλειστικά για το προσφυγικό, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Λέσβο την Παρασκευή.

Το προσφυγικό αναμένεται να είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης στις 15 Φεβρουαρίου με όλους τους πρεσβευτές των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα, ενώ θα βρεθεί και στο επίκεντρο των επαφών του με ευρωπαίους ηγέτες στην πρεμιέρα του στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Στη σημερινή σύσκεψη με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πλαισιώνουν η Ντόρα Μπακογιάννη, στην πρώτη εμφάνισή της με τη νέα κομματική ιδιότητα της συντονίστριας των τομέων Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς και ο Βασίλης Κικίλιας ως ειδικός συντονιστής του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ.

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *