ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ – ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ συναντάται σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στη σκιά των αποκαλύψεων WikiLeaks.

H εν λόγω συνάντηση ήταν προγραμματισμένη πριν από την δημοσιοποίηση των καυτών διαλόγων μεταξύ των στελεχών του Ταμείου και στο «τραπέζι» αναμένεται να τεθεί το ζήτημα των ελληνικών διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με το Mega, την πόρτα της καγκελαρίας δεν αποκλείεται να περάσει και ο Πολ Τόμσεν, ένας από τους «πρωταγωνιστές» των δημοσιοποιηθέντων διαλόγων.

Το Βερολίνο δήλωσε επίσημα χτες ότι αναμένει να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος κανονικά και μέχρι το τέλος Απριλίου. Όσον αφορά στις αποκαλύψεις των WikiLeaks, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ δήλωσε ότι «δεν είναι φυσιολογικό να γίνονται υποκλοπές εμπιστευτικών συνομιλιών».

 Διευκρίνισε δε, ότι η στάση της Γερμανίας δεν έχει αλλάξει και θεωρεί απαραίτητη την συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης. Παρόλα αυτά, επανέλαβε την πάγια θέση της Γερμανίας στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι το ζήτημα αυτό δεν τίθεται προς συζήτηση.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *