ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ»

Σε διετή εργασιακή ειρήνη για τα έτη 2016 και 2017 συμφώνησαν η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» και τα δύο επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

H σύμβαση που υπεγράφη προβλέπει μεταξύ άλλων τη διατήρηση των αποδοχών τους στο επίπεδο της 31ης Δεκεμβρίου του 2015, αλλά και τις αυτόματες μισθολογικές αυξήσεις, λόγω ωριμάνσεων.

Τη σύμβαση υπέγραψαν το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων των εταιρειών Άκτωρ ΑΤΕ – Ελληνικός Χρυσός «Αγία Βαρβάρα» και το Επαγγελματικό Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής ύστερα από σχετικές διαπραγματεύσεις.

Η σύμβαση προβλέπει ακόμη επιδόματα γάμου, ειδικών συνθηκών και προϋπηρεσίας, ενώ καθιερώνονται έξι πρόσθετες αργίες, πέραν των επίσημων εξαιρέσιμων εορτών–αργιών. Συμφωνήθηκε τέλος ότι όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα πλήρους συνταξιοδότησης λόγω γήρατος θα λαμβάνουν το 100% της δικαιούμενης αποζημίωσης σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», ο κατώτατος μεικτός μηνιαίος μισθός ανειδίκευτου εργάτη για όσους εργάζονται στην επιφάνεια ανέρχεται σε 999 ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος για όσους εργάζονται σε υπόγειες εργασίες ανέρχεται σε 1.215 ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος δήλωσε: «Η υπογραφή της Επιχειρησιακής Σύμβασης αποτελεί ένα ιδιαιτέρως σημαντικό βήμα για τις σχέσεις της εταιρείας με το προσωπικό της και είναι αποτέλεσμα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της σταθερής συνεργασίας με τα επιχειρησιακά σωματεία σε ένα ιδιαιτέρως δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, όπου οι περισσότερες εταιρείες αναγκάζονται να προβούν σε μειώσεις αποδοχών.» Παράλληλα ο κ. Θεοδωρακόπουλος δήλωσε πως καταβάλλονται προσπάθειες για την σύντομη και αποτελεσματική επίλυση των όποιων προβλημάτων.

Πηγή: www.thestival.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *