ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: «ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ TOY ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝ ΜΑΣ ΦΕΡΕΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ»

Οι γονείς μάλιστα απειλούν να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολικού κτιρίου αν η απόφασή τους δεν γίνει σεβαστή.

Σύμφωνα μάλιστα με το seleo.gr η αντίδραση των γονέων του 5ου δημοτικού σχολείου δεν είναι η πρώτη, αφού πρώτοι είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολικού κτιρίου αν φοιτήσουν σε αυτό παιδιά προσφύγων, οι γονείς των μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου της περιοχής.

H περιοχή του Ωραιοκάστρου επιλέχθηκε από την επιτροπή αποκατάστασης προσφύγων, το 1922, για να εγκατασταθούν πρόσφυγες από τον Πόντο και τον Καύκασο.

document66

One thought on “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: «ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ TOY ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝ ΜΑΣ ΦΕΡΕΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ»

  • 13 Σεπτεμβρίου 2016 at 13:49
    Permalink

    Δυστυχώς για την ανθρωπότητα υπάρχουν κάποιοι που επεμβαίνουν στη λειτουργία του σχολείου χωρίς να έχουν οι ίδιοι ίχνος παιδαγωγικής κατάρτισης, παιδείας και ανθρωπιάς, αποφασίζοντας για το ποιος θα φοιτήσει και ποιος όχι στο σχολείο. Καλύτερα ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων να περιορίσει τη δράση του εκεί που του αρμόζει και να αφήσει τη λειτουργία του σχολείου σε αυτούς που γνωρίζουν τα οφέλη της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Δεν έχει δοθεί σε κανένα σύλλογο να αποφασίζει αν θα διώξει μία ομάδα ανθρώπων από το σχολείο. Και επειδή το αίτημα σας το μόνο που θα κερδίσει θα είναι κατακραυγή, θα ήθελα να δηλώσω τη λύπη μου για τα παιδιά αυτά που θα αναγκαστούν να μορφωθούν από και με τα δικά σας.
    Συναίσθημα: ολική απογοήτευση

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *