ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΒΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δυναμικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν κάτοικοι των Διαβατών και Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη, εάν δεν αλλάξει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων, το οποίο έχει χωροθετηθεί στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστόπουλου.

Μετά την κινητοποίηση της Κυριακής, αποφασίστηκε προσωρινή παύση εργασιών στο στρατόπεδο μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, οπότε και έχει προγραμματιστεί η συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι δήμαρχοι Δέλτα και Ωραιοκάστρου, Μίμης Φωτόπουλος και Αστέριος Γαβότσης, οι οποίοι θα εκφράσουν την αντίθεση των κατοίκων των δύο περιοχών στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης.

Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 14:00, ενώ μια ώρα νωρίτερα, ο κ. Γαβότσης θα συναντηθεί και με τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, το πρωί της Δευτέρας ομάδες περιφρούρησης βρέθηκαν έξω από το στρατόπεδο, ενώ στις 14:00 οι κάτοικοι θα πραγματοποιήσουν νέα συμβολική διαμαρτυρία στη Συμμαχική Οδό, έξω από το στρατόπεδο.

Παράλληλα, το πρωί της Δευτέρας κλειστά έμειναν τα σχολεία των δύο δήμων, σε μια συμβολική κίνηση, όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων κατοίκων.

Οι ίδιοι κάνουν λόγο για υποβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς στην περιοχή τους χωροθετείται επίσης το αποτεφρωτήριο της Θεσσαλονίκης, ενώ επίσης φιλοξενείται κέντρο ψυχικής υγείας και αποκατάστασης και δραστηριότητες των ΕΛΠΕ.

Οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται ζητούν να μεταφερθούν πρόσφυγες και σε άλλα κέντρα στη Θεσσαλονίκη και αλλού, υποστηρίζοντας ότι εκτός της υποβάθμισης της περιοχής τους, ενδιφέρονται και για την ποιότητα των υποδομών που πρόκειται να δεχθούν τους πρόσφυγες, σημειώνοντας ότι το στρατόπεδο Αναγνωστόπουλου είναι ακατάλληλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *