ΣΤΟΥΣ «16» ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΚΑΙ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ, ΕΚΤΟΣ ΣΑΛΚΕ ΚΑΙ «ΓΑΛΑΤΑ»

Ενας 18χρονος εμφανίστηκε ως «από μηχανής Θεός» στο «Ολντ Τράφορντ» και έσωσε τη Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ από τον διασυρμό. Ο Μάρκους Ράσφορντ πέτυχε δύο γκολ στο ντεμπούτο του και οδήγησε τους «κόκκινους διαβόλους» σε επιβλητική νίκη 5-1 επί της Μίντιλαντ και στην πρόκριση στους «16» του Europa League.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Γιουνάιτεντ κατάφερε να ανατρέψει την ήττα της (2-1) στο πρώτο ματς και να αναδείξει έναν νέο «ήρωα» που σίγουρα θα πάρει κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον.

Ματς «γκραν γκινιόλ» έγινε στη Βασιλεία, όπου η Σεντ Ετιέν ισοφάρισε στο 90΄ την τοπική ομάδα, αλλά δευτερόλεπτα πριν πανηγυρίσει την πρόκριση ο Ζούφι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στους γηπεδούχους.

Το 2-0 της Κωνσταντινούπολης αποδείχθηκε αρκετό για τη Φενερμπαχτσέ, που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Λοκομοτίβ στη Μόσχα και σφράγισε την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Με εντυπωσιακή εμφάνιση, η Σπάρτα Πράγας διέλυσε 3-0 την Κράσνονταρ στη Ρωσία και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Europa League. Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει πως η Τσεχία κατακτά οριστικά την 13η θέση στην ειδική βαθμολογία της UEFA, αφήνοντας την Ελλάδα στη 14η που στερεί οριστικά από τον πρωταθλητή της Super League την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, για την περίοδο 2017/18.

Σπουδαία πρόκριση και μάλιστα με το ίδιο σκορ εκτός έδρας (0-3) πήρε η Σαχτάρ Ντόνετσκ επί της Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν, ενώ η Βαλένθια έβαλε τέσσερα γκολ στην Ραπίντι στη ρεβάνς της Βιένης και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 10-0!

Τέλος η Λίβερπουλ πέρασε με 1-0 (0-0 το πρώτο ματς) επί της Αουγκσμπουργκ στο «Ανφιλντ» με τον Κώστα Σταφυλίδη να προκαλεί… εμφράγματα στους οπαδούς των γηπεδούχων με το εξαιρετικό φάουλ που εκτέλεσε στο 89΄. Η μπάλα έφυγε εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Μινιολέ.

Η κλήρωση…

«Ανοιχτή» είναι η κλήρωση της φάση των «16» του Europa League που ξεκινά στις 14:00 στη Νιόν. Δεν υπάρχουν περιορισμοί ούτε με βάση την κατάταξη, ούτε την εθνική συνομοσπονδία.

Οι ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα είναι οι εξής:

Αντερλεχτ (Βέλγιο)
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
Βαλένθια (Ισπανία)
Σεβίλη (Ισπανία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)
Λεβερκούζεν (Γερμανία)
Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)
Τότεναμ (Αγγλία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Λάτσιο (Ιταλία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Βασιλεία (Ελβετία)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *