ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΟ ΤΩΝ ΑΕΡΗΔΩΝ ΒΡΗΚΕ «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ» Η ΤΙΝΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ

Η έκθεση της Τίνας Καραγεώργη, «Καταφύγιο», εγκαινιάζεται σήμερα στον χώρο του Λουτρού των Αέρηδων.

Αποτελεί τη συνέχεια της εγκατάστασης που παρουσιάστηκε πέρυσι στο Αλατζά Ιμαρέτ της Θεσσαλονίκης. Η αθηναϊκή εγκατάσταση «Καταφύγιο» θα εμπλουτιστεί με τις γλώσσες που κυριαρχούσαν στην Αθήνα, την εποχή που ήταν ακόμη σε πλήρη λειτουργία τα δημόσια λουτρά, με αναφορές στην ιστορία του συγκεκριμένου χώρου αλλά και στη σημερινή πραγματικότητα, στην οποία καθίσταται ερωτηματικό και ανάγκη η αλληλαποδοχή και η συνύπαρξη.

Διατρέχοντας τους χώρους, από τα αποδυτήρια μέχρι τους κυρίως χώρους των λουτρών, και συνδυάζοντας ποικίλα εικαστικά εκφραστικά μέσα, η έκθεση θα υποδεικνύει την πορεία από την ιδιαιτερότητα-ατομικότητα του αφημένου προσωρινά ή του εγκαταλειμμένου «ενδύματος» μέχρι τη «ζωή» και την «ανάσα», τη συνύπαρξη σε έναν δημόσιο χώρο, όπου σώματα και ψυχές αφήνονται να ανοίξουν και να επικοινωνήσουν.

Η έκθεση καταλήγει με έναν κύκλο έργων της τελευταίας δουλειάς που έρχεται να συμπληρώσει με μια πλάγια ματιά το θέμα «Συνύπαρξη», ένα ειρωνικό σχόλιο για την εισβολή του δυτικού τρόπου ζωής σε κουλτούρες άλλων λαών με τα ολέθρια αποτελέσματα που ζούμε σήμερα.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *