ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ Η ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18.00 – ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Από το Λίβανο στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης η ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί.

Η Ατζελίνα Τζολί με την ιδιότητα της πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας, το απόγευμα στις 18:00 θα επισκεφθεί το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων και Αιτούντων Μετεγκατάστασης στα Διαβατά. Αν το επιτρέψει το πρόγραμμα της, θα επισκεφθεί και την Ειδομένη.

Ο πόλεμος στη Συρία, που διαρκεί 5 χρόνια, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 250.000 ανθρώπους. «Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια αντί για διπλωματικές λύσεις», είπε η ηθοποιός που επισκέφθηκε τον προσφυγικό καταυλισμό του Σααντνάγιελ, περίπου 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία.
Πολλοί πρόσφυγες είχαν συγκεντρωθεί γύρω της κατά τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά. Η Τζολί τόνισε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναλύσουν την κατάσταση και να κατανοήσουν με ακρίβεια το τι μπορεί να κάνει η χώρα τους, πόσους πρόσφυγες μπορεί να βοηθήσει και με ποιον τρόπο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *