ΣΕΡΡΕΣ: ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕ ΣΥΡΜΑΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ…

Η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο. αναφορικά με την αδιαφορία της Αστυνομίας

«Άλλο ένα στυγερό και ανατριχιαστικό έγκλημα εκδηλώθηκε χθες στο Παλαιόκαστρο Νομού Σερρών, όπου κάτοικος της περιοχής αφού έβγαλε με σύρμα τα μάτια δύο κουταβιών, τα έσυρε μέχρι το σπίτι του ιδιοκτήτη τους, για να πεταχτούν στη συνέχεια σε παρακείμενο χώρο, ενώ το ένα εξ’ αυτών ψυχορραγούσε ακόμη.

Φρικτός θάνατος για τα δύο μικρά κουτάβια.

Ο λόγος;

Για να τα τιμωρήσει επειδή κυνηγούσαν τα κοτόπουλα του, τα οποία σημειωτέον, θα έπρεπε βάσει της νομοθεσίας να βρίσκονται σε απόλυτα περιφραγμένο χώρο.

Κατά του δράστη, ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών, που έσπευσε στο περιστατικό, κατέθεσε καταγγελία με τέσσερις μάρτυρες, καθώς επίσης και κατά του ιδιοκτήτη για υπόθαλψη εγκληματία, γιατί ενώ αρχικά τον κατανόμασε ενώπιον πολλών μαρτύρων, αρνήθηκε στη συνέχεια να το κάνει στην κατάθεσή του στην αστυνομία για να μην «μπλέξει», καθιστώντας έτσι τον εαυτό του συνένοχο του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Ο Φ.Ο.Σ. και η Ομοσπονδία μας καταγγέλλουν επίσης την αδιαφορία και αναλγησία που επέδειξε η Διοικητής και οι αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος της περιφέρειας Σερρών και ζητούν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Τσουβάλα να διατάξουν έρευνα για την στάση των αστυνομικών, εναντίον των οποίων  θα προχωρήσουμε στις νόμιμες ενέργειες.

Απαιτούμε δε, να βεβαιωθούν τώρα τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται από την νομοθεσία μας, ήτοι 30.000 ευρώ για κάθε κουτάβι, κατά του δράστη, αλλά και τα διοικητικά πρόστιμα κατά του ιδιοκτήτη των ζώων γιατί άφησε το σκυλί του να γεννήσει, ενώ δεν είχε που να διαθέσει τα περιφερόμενα 4 μηνών κουτάβια του, σύμφωνα με τον νόμο 4039/12, καθώς επίσης και τα διοικητικά πρόστιμα για έλλειψη σήμανσης, βιβλιαρίου υγείας κλπ.

Τυχόν νέα ολιγωρία εκ μέρους της αστυνομίας στην βεβαίωση των διοικητικών προστίμων, θα σημάνει την κινητοποίηση της φιλοζωϊκής κοινότητας εντός και εκτός Ελλάδας.

Ευκαιρίας δοθείσης, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο γεγονός, ότι επί της ουσίας κανείς από τους δράστες κακοποίησης ζώων, ακόμη και των ειδεχθέστερων, δεν εκτίει την ποινή του με αποτέλεσμα οι ποινές, αν και υψηλές, να μην επιφέρουν ουσιαστική τιμωρία των δραστών ούτε να δρουν αποτρεπτικά  για άλλους μελλοντικούς δράστες…

Για τον λόγο αυτό η Ομοσπονδία μας έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, την οποία  οι αρμόδιοι θα πρέπει να εξετάσουν με κάθε προσοχή εν όψει της τροποποίησης του Π.Κ., ώστε να περιοριστεί το εκτεταμένο φαινόμενο της κακοποίησης των ζώων, που εκτός όλων των άλλων  στιγματίζει την χώρα μας».

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ…
PalaiokastroSerron-1-1
Εθελοντής ρίχνει νερό στο στόμα του άτυχου ζώου το οποίο υποφέρει από φριχτούς πόνους. Το ένα του μάτι έχει σχεδόν αποκολληθεί από την θέση του. Η κατάσταση του κουταβιού θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, ενώ αναμένεται η μεταφορά του στην Θεσσαλονίκη για περίθαλψη σε ειδικό κτηνιατρικό κέντρο.
PalaiokastroSerron-12
Εθελοντής μεταφέρει το σώμα του ζώου από την κοίτη του ρέματος στην οποία το «ξεφορτώθηκαν» με τόσο βάναυσο τρόπο. Η φωτογραφία μιλά από μόνη της για την άθλια κατάσταση του κουταβιού…
PalaiokastroSerron-1
Τρομοκρατημένο, «διαλυμένο», απαρηγόρητο…
ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ…ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΛΕΞΟΥΝ!

Λίγα λόγια για την υπόθεση: 51χρόνος βασάνισε δύο σκυλιά στο Παλαιόκαστρο Σερρών, βγάζοντας τους τα…μάτια με σύρμα, ενώ σκότωσε επί τόπου ένα ακόμη. Η δικαιολογία που επικαλέστηκε; Του…έτρωγαν τις κότες. Ο 22χρόνος ιδιοκτήτης των ζώων, τηλεφώνησε αρχικά στον Φιλοζωϊκό Όμιλο Σερρών ζητώντας βοήθεια για τον χειρισμό της υπόθεσης, ενώ έπειτα από παρότρυνση του Φ.Ο.Σ, κάλεσε την αστυνομία. Όταν όμως κατέφθασαν οι αστυνομικοί, ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τον δράστη, αν και αρχικά τον είχε κατανομάσει ενώπιον πολλών μαρτύρων. Η αστυνομία δεν τον συνέλαβε, παρά το γεγονός, ότι άφηνε χωρίς περίθαλψη, σοβαρά τραυματισμένο, το δικό του σκυλί. Μολονότι  η περίπτωση αυτή διώκεται ποινικά καθώς πρόκειται για κρούσμα παθητικής κακοποίησης, οι αστυνομικοί έφυγαν…όπως ήρθαν. Τα μέλη του Φ.Ο.Σ μετέβησαν στο Παλαιόκαστρο, όπου έμαθαν το όνομα του ιδιοκτήτη των ζώων αλλά και του δράστη. Ο ιδιοκτήτης των ζώων, όπως και ο παππούς του, που είδε τον βασανισμό των σκυλιών, εξακολουθούσαν να μην κατανομάζουν τον υπεύθυνο των δολοφονιών, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπαν, δεν ήθελαν…να μπλέξουν. Ο 51χρόνος τελικά συνελήφθη, μετά από λίγο όμως αφέθηκε ελεύθερος, αφού από την δικογραφία απουσιάζουν οι κτηνιατρικές γνωματεύσεις για το σκυλί που βρέθηκε νεκρό, αλλά και για αυτό που τραυματίστηκε σοβαρά. Στην Αστυνομία οδηγήθηκαν επίσης 0 22χρόνος ιδιοκτήτης τους και ο παππούς του. Πλέον αναμένεται να οριστεί δικάσιμος και να βεβαιωθούν τα διοικητικά πρόστιμα εις βάρος του ιδιοκτήτη.

PalaiokastroSerron-620x393

ΔΗΜΟΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ…

«Οι κακοποιήσεις ζώων είναι αρκετά συχνές, ειδικότερα στις επαρχιακές πόλεις και στα χωριά. Αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα με τις παθητικές κακοποιήσεις. Ζώα μονίμως δεμένα, κάτω υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης, τα οποία δεν λαμβάνουν την παραμικρή φροντίδα από τους ιδιοκτήτες τους. Εξίσου συχνές, και αρκετές φορές ιδιαίτερα βάρβαρες, και οι ενεργητικές κακοποιήσεις. Πολλά τα περιστατικά μαζικών δηλητηριάσεων αδέσποτων. Ζώα πυροβολημένα. Σκυλιά χτυπημένα από πέτρες, από αυτοκίνητα, να περιφέρονται στους δρόμους σε κοινή θέα, σε άθλια κατάσταση και κανείς να μην ενδιαφέρεται να τα μαζέψει και να τα περιθάλψει. Σε όλα αυτά προσθέστε την αδιαφορία και την εχθρική στάση του κόσμου απέναντι στα ζώα αλλά και την… «απουσία» των δημοτικών αρχών. Εγώ ζω δίπλα από τις Σέρρες, στο δήμο Σιντικής. Ο συγκεκριμένος δήμος είναι πέρα για πέρα αμέτοχος όσον αφορά τις ευθύνες του απέναντι στα αδέσποτα. Δεν κάνει τίποτα από όσα ορίζει ο νόμος, δηλαδή στειρώσεις αδέσποτων, εμβολιασμούς, θεραπείες. Επομένως, οι εθελοντές φιλόζωοι και οι σύλλογοι πρέπει να κάνουν τα πάντα…σχεδόν μόνοι τους. Όσον αφορά την αστυνομία, πρέπει να… «πιέσουμε» και να «ζορίσουμε» εμείς προκειμένου να αναλάβει δράση. Δείχνει απρόθυμη να πράξει το καθήκον της. Ακόμη και όταν ένας αξιωματικός έχει την διάθεση να βοηθήσει, στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν γνωρίζει εις βάθος την νομοθεσία για την προστασία των ζώων. Οι δολοφόνοι και όσοι κακοποιούν δεν βρίσκονται σχεδόν ποτέ, κανείς δεν μιλά, κανείς δεν προχωρά σε επίσημη καταγγελία, να περάσει δηλαδή το κατώφλι της αστυνομίας και να καταθέσει επώνυμα. Καταγγέλουν περιστατικά κακοποίησης σε εμάς, αλλά όταν έρθει η ώρα των επίσημων διαδικασιών κάνουν πίσω. Επίσης…και αυτό θα ακουστεί παράλογο…έχουμε και κάποιες «φιλοζωϊκές» οργανώσεις και «φιλόζωους» οι οποίοι κακοποιούν ζώα. Συνεργάζονται με τον δήμο υπό καθεστώς αδιαφάνειας. Δεν γνωρίζουμε τι κάνουν στα ζώα. Παρουσιάζονται ως δήθεν ΜΚΟ. Όλα αυτά τα έχουμε καταγγείλει» δηλώνει στο  bangladeshnews.gr, η Ειρήνη Καραπιδάκη, αντιπρόεδρος του Φιλοζωϊκού Ομίλου Σερρών.

serres skylos 4
Eθελοντές του Φιλοζωϊκού Ομίλοy Σερρών έσωσαν αδέσποτο σκύλο, στο λαιμό του οποίου…είχε χωθεί περιλαίμιο και σάπιζε. Κάποιος προφανώς του το φόρεσε και στην συνέχεια εγκατάλειψε το ζώο στην τύχη του…

serres skylos 5

MONO AN YΠΑΡΞΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ, ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ…

«Τα κρούσματα κακοποίησης οφείλονται στην έλλειψη φιλοζωϊκής παιδείας και κουλτούρας. Μόνο αν οι δράστες συλληφθούν από την αστυνομία και οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, θα έχουμε απτά αποτελέσματα στον αγώνα μας ενάντια στην κακοποίηση ζώων. Η τιμωρία του θα λειτουργήσει ταυτόχρονα ως παράδειγμα αλλά και ως αποτροπή. Μόνο έτσι θα… «θορυβηθεί» ο κόσμος και θα αλλάξει συμπεριφορά. Το πρόβλημα έγκειται σε αυτούς. Αυτοί πρέπει να αλλάξουν. Όχι οι συνειδητοποιημένοι φιλόζωοι που είναι στρατευμένοι σε έναν δίκαιο αγώνα. Αν αλλάξουν οι άνθρωποι, αντιλαμβανόμενοι ότι και τα ζώα έχουν δικαιώματα τα οποία δεν πρέπει να καταπατούν, τότε υπάρχει ελπίδα. Όσον αφορά τα άτομα που προβαίνουν σε κακοποιήσεις; Δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω καν…ανθρώπους» τονίζει στο bangladeshnews.gr, η Ζωή Κοντού, πρώην πρόεδρος του Φ.Ο.Σ και επιστημονικός συνεργάτης της Π.Φ.Π.Ο.

Κτηνίατρος και εισαγγελέας έκριναν ότι το υποσιτισμένο, σκελετωμένο ζώο δεν είναι…θύμα παθητικής κακοποίησης. Στον κόκκινο κύκλο απεικονίζεται το νεκρό της κουτάβι…Για τα άλλα τέσσερα κουτάβια ο ιδιοκτήτης δήλωσε πως δεν θέλει να αναλάβει την φροντίδα τους. Λεπτομέρεια: Η σκυλίτσα δεν ήταν στειρωμένη, με τους αρσενικούς σκύλους να έχουν…διαρκή «πρόσβαση» πάνω της. Το αίτημα του Φ.Ο.Σ προς τον εισαγγελέα για αφαίρεση του ζώου από τον ιδιοκτήτη…απορρίφθηκε.
serres skylos 2
Το νεκρό κουτάβι…
serres skylos 3
Χωρίς φαϊ και χωρίς νερό η σκυλίτσα με τα 5 κουτάβια…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

2 thoughts on “ΣΕΡΡΕΣ: ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕ ΣΥΡΜΑΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ…

  • 13 Αυγούστου 2016 at 14:35
    Permalink

    ΈΤΣΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΆΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΝΟΝ ΤΑ ΜΆΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΣΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΔΥΠΟΔΑ? ???

    Reply
    • 13 Αυγούστου 2016 at 14:37
      Permalink

      ΈΤΣΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΆΛΟΥΝΕ ΤΑ ΜΆΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΣΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΔΥΠΟΔΑ? ???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *