Σε «ύφεση» η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ασθενείς χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και την Εύβοια και βροχές ή καταιγίδες στις Σποράδες. Οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την ορεινή Κρήτη και χιονόνερο στα νησιά του Αιγαίου. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις.

Στην Αττική ασθενής χιονόπτωση θα συνεχιστεί στα ορεινά του νομού και για λίγο στα βόρεια προάστια μέσα στη νύχτα με γρήγορη βελτίωση από το πρωί και μετά. Το κρύο θα είναι ιδιαίτερα αισθητό σε όλη τη χώρα, με ισχυρό παγετό να σημειώνεται τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες, καθώς το θερμόμετρο και πάλι δεν θα ανέβει πάνω από τους 10 βαθμούς μέγιστη τιμή το μεσημέρι.

Τις επόμενες μέρες θα μας πλησιάσουν πρώτα ένα εμβόλιμο σύστημα από τα νοτιοδυτικά, την Τετάρτη, συνοδευόμενο από χιονοπτώσεις στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και την Κρήτη, που γρήγορα θα υποχωρήσει, δίνοντας τη θέση του σε ένα πιο οργανωμένο χαμηλό, που φαίνεται πως θα επηρεάσει τη χώρα μας από την Παρασκευή, με χιονοπτώσεις αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και ακολούθως και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα, θα κυμανθεί από -8 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -3 έως 5 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 1 έως 9 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από -1 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 4 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση, στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί στρεφόμενοι από το μεσημέρι και μετά σε νότιους νοτιοανατολικούς, με την ίδια ένταση και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα νοτιοανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοανατολικούς μέτριους.

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *