ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σε κλοιό κινητοποιήσεων και στη σκιά της τρομοκρατικής απειλής ξεκινά σήμερα το βράδυ το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει στη Γαλλία χιλιάδες επισκέπτες, ενώ αναμένεται να είναι η πλουσιότερη ευρωπαϊκή αθλητική διοργάνωση που έγινε ποτέ.

Tο Euro 2016 βρίσκει μία χώρα σε αναταραχή μετά από τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις κατά της εργασιακής νομοθεσίας, τις απεργίες, τις σοβαρές πλημμύρες στον Σηκουάνα και την ανησυχία για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται άλλωστε και με τον φόβο να «πνιγεί» στα σκουπίδια καθώς η πανίσχυρη συνδικαλιστική ένωση CGT ανακοίνωσε χθες ότι παρατείνει την απεργία των εργαζομένων στην αποκομιδή απορριμμάτων στο Παρίσι μέχρι τις 14 Ιουνίου, απορρίπτοντας τις πιέσεις της γαλλικής κυβέρνησης να υποχωρήσει ενόψει Euro.

Ωστόσο μια χαραμάδα ελπίδας ανοίγει το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας της Γαλλίας κάλεσε την συνδικαλιστική συνομοσπονδία CGT σε συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα, σε μια ένδειξη ότι η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενδεχομένως να τείνουν προς ένα συμβιβασμό αναφορικά με τον νέο νόμο που αφορά τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

 Τις τελευταίες εβδομάδες η γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται επί ποδό, θέτοντας σε εφαρμογή δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να δείξει ότι μετά τις αιματηρές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι είναι σε θέση να προστατεύσει τους πολίτες από κάθε τρομοκρατική απειλή.

Περίπου 90.000 επιπλέον στρατιώτες και αστυνομικοί θα βρίσκονται γύρω από τα 10 στάδια, όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες, αλλά και στις λεγόμενες «ζώνες των φιλάθλων» σε όλη τη χώρα. Υπολογίζεται ότι περίπου 7 εκατ. άνθρωποι επισκέπτονται τη Γαλλία για τους 51 αγώνες του Euro 2016.

Το Euro 2016, θα είναι το πλουσιότερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όλων των εποχών. Η UEFA θα διανείμει στις 24 εθνικές ομάδες συνολικά 301 εκατομμύρια ευρώ, δίνοντας έως 27 εκατομμύρια στη νικήτρια.

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 22:0 με τον αγώνα Γαλλία-Ρουμανία

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *