ΡΟΜΑ-ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΓΑΝΔΗ-ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ «ΠΙΑΤΟ» ΤΩΝ «16»

Συνέχεια σήμερα, Τετάρτη στη φάση των «16» του Champions League με τα φώτα να πέφτουν στο Olimpico. Εκεί η Ρόμα φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης, με διαφορετικούς προπονητές από εκείνους που τις οδήγησαν στην φάση νοκ-άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης.

Η Ρόμα πέρασε από τον Γκαρσία στον Σπαλέτι, που μετράει 4 νίκες στην σειρά, η Ρεάλ από τον Μπενίτεθ στον Ζινεντίν Ζιντάν. Το 2008 με τον Σπαλέτι στον πάγκο τους, οι Ρωμαίοι απόκλεισαν την Ρεάλ με δύο νίκες και έφτασαν στα προημιτελικά.

Συνολικά στις 8 προηγούμενες συναντήσεις τους, η Ρόμα έχει 3 νίκες, 4 ήττες, ενώ ένα ματς ολοκληρώθηκε χωρίς νικήτρια. Οι Μαδριλένοι στον όμιλο δέχθηκαν 3 γκολ, όλα εκτός έδρας.

Είναι φυσικά το πρώτο Champions League παιχνίδι του Ζινεντίν Ζιντάν σαν προπονητής. Η Ρεάλ πάντως δεν έχει ευχάριστες αναμνήσεις από τις επισκέψεις της στην Ιταλία, αφού δεν έχει κερδίσει καμία από τις οκτώ τελευταίες, παρουσιάζοντας 4 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

Η Ρόμα έχει χάσει μόλις ένα από τα 13 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, φέρνοντας ισοπαλία σε επτά από αυτά, ενώ η Ρεάλ είναι αήττητη στα εννέα δικά της τελευταία, έξι με προπονητή τον Ζιντάν.

Στο άλλο ματς της ημέρας η έκπληξη της διοργάνωσης Γάνδη υποδέχεται την Βόλφσμπουργκ. Σε εξαιρετική κατάσταση οι Βέλγοι, που μοιράζονται την κορυφή στο πρωτάθλημά τους μαζί με την Μπριζ, έχοντας 4 νίκες στα 5 τελευταία τους παιχνίδια. Η νίκη (2-0) της Βόλφσμπουργκ απέναντι στην Ινγκολστάντ, διέκοψε το αρνητικό σερί 7 αγώνων χωρίς νίκη για τους «λύκους».

Πάντως εκτός η Βόφσμπουργκ είναι κακή, έχοντας μόλις μία νίκη στην Bundesliga σε 10 ματς (1-3-6). Είναι η πρώτη φορά που ομάδα από το Βέλγιο ξεπέρασε τους ομίλους, μετά την Αντερλεχτ την σεζόν 200/01. Η Βόλφσμπουργκ, στην δεύτερη παρουσία της στο Champions League, θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο Νάλντο, ενώ έχει δεχθεί από τρία γκολ στα τρία τελευταία της εκτός έδρας ματς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *