ΡΗΓΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ): ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

Στην παραδοχή ότι θα υπάρξουν μέτρα, ενόψει της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης προχώρησε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.

Σε συνέντευξή του στον real fm, τόνισε μεταξύ άλλων πως «θα τελειώσει η αξιολόγηση γιατι η βούληση όλων είναι να υπάρξει συμφωνία. Τα σενάρια για καθυστερήσεις έχουν καεί και μέχρι την Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί και η επεξεργασία κειμένων των θεσμών», είπε.

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα για την…καταιγίδα έμμεσων φόρων, ο κ. Ρήγας απάντησε: «προφανώς θα υπάρξουν μέτρα, αλλά η πρόθεση είναι ότι η χώρα θα κερδίσει μέσα από το φορολογικό…δυστυχώς πρέπει να γίνουν αυτά τα πράγματα με την έννοια της συμφωνίας που κάναμε».

Όσο για το ΔΝΤ, ανέφερε πως έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις που έχει κάνει. «Το ΔΝΤ δεν το φέραμε εμείς. Η ΕΕ θα έπρεπε να λύνει τα προβλήματα που δημιουργούνται στις χώρες μέλη της. Δεν δικαιολογείται να έχει αυτή την επιμονή», είπε.

«Πρέπει να πειστούν για τη μετεγκατάστασή τους»
Μιλώντας για το προσφυγικό και σχετικά με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ο κ. Ρήγας είπε: «είμαστε επιφυλακτικοί για πως θα υλοποιηθεί η συμφωνία» και υπογράμμισε πως οφείλει και η Ευρώπη να πιέσει την Τουρκία.  «Έχουμε κάνει όλα όσα έπρεπε να γίνουν, αλλά έχουμε συναίσθηση ότι αυτός ο κόσμος πρέπει να έχει ανθρώπινη διαβίωση και δεν μπορεί να μην υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών της Ευρώπης», σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά στην αποσυμφόρηση της Ειδομένης και του Πειραιά, μίλησε για συνθήκες που δεν είναι συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης. Πρέπει να πειστούν ότι θα πρέπει να γίνει μετεγκατάστασή τους στους χώρους φιλοξενίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *