ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Ολοκλήρωση της ελληνικής αξιολόγησης εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων αναμένει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal.

O ίδιος απέδωσε τις καθυστερήσεις στη φύση των «ανοιχτών» ζητημάτων, καθώς υποστήριξε ότι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, ο φόρος εισοδήματος και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια συνιστούν δύσκολα πολιτικά και τεχνικά θέματα.

Στη συνέχεια, ο κ. Ρέγκλινγκ παραδέχθηκε ότι Ευρώπη και ΔΝΤ προσεγγίζουν με διαφορετικό τρόπο ορισμένα ζητήματα, υποστηρίζοντας βέβαια ότι πρόκειται για μία «χρήσιμη συζήτηση». Άλλωστε, διαβεβαίωσε ότι στα θέματα – κλειδιά δεν παρατηρούνται αποκλίσεις μεταξύ Βρυξελλών και Ταμείου.

«Υπάρχει συμφωνία επί των στόχων, όπως αυτοί καθορίστηκαν το προηγούμενο Καλοκαίρι, αλλά φυσικά, υπάρχουν διαφορετικοί δρόμοι για να τους επιτύχουμε» συνέχισε, στο ίδιο ύφος.

Σχετικά με τα μέτρα που καλείται η Ελλάδα να εφαρμόσει, ο επικεφαλής του ESM επισήμανε ότι υπάρχει ένας προβληματισμός για τις επιπτώσεις ορισμένων μέτρων, αλλά παρ’ όλα αυτά, ο στόχος για επίτευξη πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018 παραμένει σε ισχύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *