ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΕΓΑΣ ΚΑΙ IAAF ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΡΩΣΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Θέμα έχει προκύψει με τη συμμετοχή Ρώσων αθλητών στο διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», αφού είναι σε ισχύ η ποινή αποκλεισμού της ομοσπονδίας στίβου της χώρας τους από την IAAF.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΣΕΓΑΣ αναφέρει ότι υπεύθυνος για τις συμμετοχές των αθλητών είναι ο διοργανωτής σύλλογος, ενώ σε επιστολές που εστάλησαν στη ρωσική ομοσπονδία δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση, σχετικά με το αν επρόκειτο για ερασιτέχνες δρομείς ή αθλητές εγγεγραμμένους επίσημα στη δύναμή της.

Τέλος, ο ΣΕΓΑΣ προσθέτει ότι θα συνεργαστεί απόλυτα με την IAAF για τον χειρισμό του θέματος.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

«Ο ΣΕΓΑΣ τηρεί με απόλυτη συνέπεια τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις της IAAF και τις οδηγίες της AIMS, των οποίων αποτελεί μέλος.

Σε ό,τι αφορά το Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, την αποκλειστική ευθύνη για τις διαδικασίες πρόσκλησης ή συμμετοχής των αθλητών – αθλητριών έχει ο οργανωτής Σύλλογος, που ως μέλος επίσης της AIMS έγινε αποδέκτης των οδηγιών της, σχετικά με την συμμετοχή Ρώσων αθλητών στις Διεθνείς διοργανώσεις.

Ο ΣΕΓΑΣ δεν έχει και δεν προβλέπεται να έχει καμία ενημέρωση, για τον κατάλογο των αθλητών που συμμετέχουν στους αγώνες τρίτων. Έχει παράσχει την αιγίδα του, όπως και η Ε.Ο.Ε, για καθαρά συμβολικούς και θεσμικούς λόγους.

Σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση, ζητήσαμε ενημέρωση τόσο από τον οργανωτή Σύλλογο, όσο και από την Ρωσική Ομοσπονδία, για τις διαδικασίες συμμετοχής των αθλητών, αλλά και την επίσημη ιδιότητά τους.

Ο Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ μας απάντησε, εγγράφως, ότι έστειλε επιστολή στην Ρώσικη Ομοσπονδία στις 10-3-16 ενημερώνοντας για την αίτηση συμμετοχής των Ρώσων αθλητών προκειμένου να εκδοθεί η σχετική Visa, χωρίς να πάρει κάποια απάντηση.

Με δική μας επιστολή προς την Ρώσικη Ομοσπονδία, ζητήσαμε να μας βεβαιώσει γραπτώς, εάν οι Ρώσοι αθλητές που μετείχαν στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης είναι ερασιτέχνες δρομείς, ή επίσημοι αθλητές εγγεγραμμένοι στη δύναμή της. Μέχρι τώρα δεν έχει έρθει απάντηση.

Αφού λάβουμε και αυτή την απάντηση θα εξετάσουμε, σε συνεργασία με την IAAF, ποιοι είναι οι κατάλληλοι χειρισμοί και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *