ΠΡΩΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΞΕΣΠΑ: ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑΣ…

«Εργαζόμουν ως πωλήτρια ρούχων από τα 19 μου. Γνώριζα πολύ καλά την δουλειά και ότι είχε να κάνει με το γυναικείο ρούχο. Το 1998 ξεκίνησα την δική μου επιχείρηση. Ένα μικρό μαγαζί 22 τ.μ, στο οποίο πουλούσα γυναικεία, νεανικά ρούχα σε σταθερές τιμές. Μέσα σε αυτόν τον μικρό χώρο δουλεύαμε 3 γυναίκες. Είχα προσλάβει και 2 υπαλλήλους. Η δουλειά πήγαινε πάρα πολύ καλά. Βγάζαμε πολλά λεφτά, και δεν είναι υπερβολή να σας πω, ότι έξω από την επιχείρηση μου, περίμενε κόσμος για να αγοράσει τα προϊόντα μου. Ήμουν μια επιχειρηματίας που πλήρωνε όλα τα έξοδα της, δεν καθυστερούσε καμία της υποχρέωση, ακόμη και την φορολογία που ήταν υψηλότατη, την εξοφλούσα στην ώρα της. Από το 2010 όμως, ξεκινούν και τα προβλήματα μου. Εκείνη την χρονιά, η κατανάλωση «κατρακύλησε» κατά 30%. Ίδια μείωση το 2011 και το 2012. Κάθε χρόνη η πτώση ανέρχονταν…στο 30% περίπου. Το 2013, σταμάτησα να πληρώνω και τον ΟΑΕΕ. Το τέλος της επιχείρησης ήρθε, όταν το 2014, μου ήρθε εφορία…12.240 ευρώ. Εκείνη την ημέρα τράβηξα την ταμειακή μηχανή από την πρίζα και είπα «τέρμα». Γνώριζα καλά, πως αν έμενα και άλλο στην αγορά, θα κατέληγα να χρωστάω ακόμη και ενοίκια. Την στιγμή αυτή, οι οφειλές μου προς το ασφαλιστικό μου ταμείο «αγγίζουν» περίπου τις 20.000 ευρώ. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με χρέη προς τον ΟΑΕΕ, είναι και οι φοβεροί τόκοι που καλούνται να πληρώσουν. Ευτυχώς που δεν αντιμετωπίζω προβλήματα υγείας, γιατί τότε θα ήμουν σε ακόμη, δυσχερέστερη θέση. Είμαι 52 χρονών. Ξέρετε κανέναν εργοδότη που να προσλαμβάνει άτομα της δικής μου ηλικίας; Ποιος θα με πάρει στην δουλειά του, προκειμένου να συμπληρώσω τα χρήματα για να βγώ με 15ετία στην σύνταξη; Σε τελική ανάλυση, ποιος μου εγγυάται ότι θα πάρω σύνταξη; Ποιος μου εγγυάται ότι τα χρήματα που θα δώσω, δεν θα καταλήξουν στα λαμόγια; Είμαι μια οργισμένη γυναίκα. Πολύ οργισμένη» τονίζει στο bangladeshnews. gr, η πρώην ελεύθερη επαγγελματίας, Χριστίνα Τζιοβάρα, από την περιοχή της Θεσπρωτίας.

xristina 1
Xριστίνα Τζιοβάρα, πρώην ελεύθερη επαγγελματίας: Πληρώναμε μια ζωή υψηλότατους φόρους και εισφορές για να «γεμίσουμε» τα ταμεία ενός ανίκανου κράτους, που αδυνατεί να παράσχει στους πολίτες του, αποτελεσματικές και αξιοπρεπείς υπηρεσίες, τώρα που αυτοί βρίσκονται σε μια δύσκολη θέση. Μόνη λύση, η προσφυγή στην δικαιοσύνη και υπομονή έως ότου δικαιωθούν τα αιτήματα μας…
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ…

«Ο ΟΑΕΕ είναι ένα ληστρικό ταμείο, που θέλει να κατάσχει την περιουσία των ελεύθερων επαγγελματιών, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ορέξεις των δανειστών. Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Ένα από τα πιο δυσάρεστα γεγονότα είναι πως μας λείπει η ενότητα. Κάποτε, καταφέραμε και μαζευτήκαμε χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, στέλναμε παντού επιστολές, μέχρι και στον Συνήγορο του Πολίτη φτάσαμε, για τις υπέρογκες όσο και παράνομες χρεώσεις που είχαμε επιφορτιστεί και τις οποίες χαρακτήριζε παντελής έλλειψη ανταποδοτικότητας. Κάπου εκεί όμως…σταματήσαμε. Όσον αφορά, αυτό το απίστευτο παραμύθι, περί διαγραφής χρεών, να ξέρετε πως δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ποτέ. Τα χρέη μας, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα τα πληρώσουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα αποφύγουμε. Εμείς, ως ελεύθεροι επαγγελματίες της Θεσπρωτίας, έχουμε προσφύγει ήδη ομαδικά στην Δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα το αίτημα μας εξετάζεται και από το ΣΤΕ. Προετοιμαζόμαστε όμως και για δεύτερη ομαδική προσφυγή. Αν πρόκειται να επέλθει κάποια αλλαγή προς το καλύτερο, αυτή θα προέλθει από τα δικαστήρια και την Δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι όσοι επιλέξουν, αυτόν τον δρόμο αντίστασης, μακροπρόθεσμα…θα είναι οι κερδισμένοι. Η κατάσταση πάντως είναι πολύ δύσκολη».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

One thought on “ΠΡΩΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΞΕΣΠΑ: ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑΣ…

  • 5 Μαΐου 2016 at 12:34
    Permalink

    Διαμαρτύρεστε; Παραπονιέστε; Έλληνες και Ελληνίδες, αν δεν αγωνίζεστε σε νέο κόμμα για είσοδο στην Βουλή, αφήνετε το σύστημα ανενόχλητο για πάντα.
    Τώρα ετοιμάστε 400.000 λουκέτα. Το ΤΕΒΕ ή ΟΑΕΕ έρχεται σε όλα τα χωριουδάκια και ζητάει τετραπλάσιες εισφορές. Ω! γελοίοι νόμοι, Ω! ανενημέρωτοι πολίτες ψηφοφόροι. 400.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν από τα λουκέτα. Τα τέκνα σας τα σπουδάζετε λογιστές για να είναι άνεργα. 80 € το μήνα είναι η Ι/φαρμακευτική περίθαλψη, όλα τα άλλα είναι κλοπή. Παράνομη χρέωση και κατάσχεση. Όλα τα κόμματα της παρούσας Βουλής συνυπεύθυνα.
    Θα πάνε στα σπίτια τους όταν εμείς μπούμε στη Βουλή
    Κ.ΕΠ.Α.Ε – το κόμμα σου και η λύση
    ΚΟΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ κ. ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
    Κ.ΕΠ.Α.Ε.Πρόεδρος ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    24410-40911 – 69.89.422.844
    Είδατε το βίντεο;

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *