ΠΕΘΑΝΕ Ο ΤΣΕΖΑΡΕ ΜΑΛΝΤΙΝΙ

Μέσα σε λίγα 24ωρα το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί τον θάνατο ενός ακόμη μεγάλου ποδοσφαιριστή του παρελθόντος. Μετά τον Γιόχαν Κρόιφ, ο Τσέζαρε Μαλντίνι «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών όπως ανακοινώθηκε από την οικογένειά του.

Ο εκλιπών ήταν πατέρας του μεγάλου άσου της Μίλαν και της εθνικής Ιταλίας, Πάολο Μαλντίνι. Ήταν από τους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία του ιταλικού, αλλά και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και «ξόδεψε» το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη Μίλαν (1954-1966), όπως και ο γιος του.

Φόρεσε 347 φορές την φανέλα της ομάδας του Μιλάνου, με την οποία πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο πρωταθλητριών. «Κρέμασε τα παπούτσια του» το 1967, αφού αγωνίστηκε και στις Τριεστίνα, Τορίνο.

Με την εθνική ομάδα της Ιταλίας αγωνίστηκε 14 φορές, ενώ ήταν αρχηγός της «σκουάντρα ατζούρα» στο Μουντιάλ του 1962. Ως προπονητής πανηγύρισε με τη Μίλαν την κατάκτηση του κυπέλλου κυπελλούχων (1973), ενώ εργάστηκε ακόμη στους πάγκους των Φότζια, Τερνάνα, Πάρμα. Διετέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής στην Ιταλία και στην Παραγουάη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *