ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ METROPOLIS ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ Α. ΚΟΥΡΗ

Δικαιωμένοι από τα δικαστήρια, οι απολυμένοι των Μetropolis εξακολουθούν να διεκδικούν μισθούς και αποζημιώσεις από τον επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή.

Τριάμισι χρόνια μετά το λουκέτο στη μεγαλύτερη αλυσίδα δισκοπωλείων, ο πρώην ιδιοκτήτης των Metropolis και νυν καναλάρχης του ομίλου Mad συνεχίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και φανταχτερές φιέστες, εξέχον μέλος του εργοδοτικού κινήματος «Δεν πληρώνω».

Ο Αν. Κουρής έχει επανειλημμένα καταδικαστεί με βαριά χρηματικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης, ύστερα από καταγγελίες εργαζομένων στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ έχει συλληφθεί για χρέη εκατομμυρίων στα δημόσια ταμεία.

Το νέο επεισόδιο στη μακροχρόνια διεκδίκηση των απολυμένων είναι η κατάθεση μήνυσης εις βάρος του Αν. Κουρή, για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και ψευδορκίας. Η κίνηση αυτή έπεται μήνυσης που είχε καταθέσει ο Αν. Κουρής εναντίον απολυμένων, ζητώντας να τιμωρηθούν για συκοφαντική δυσφήμηση, εξύβριση και απάτη.

Το αδίκημά τους, σύμφωνα με τον πρώην εργοδότη τους, ήταν ότι τόλμησαν να του ασκήσουν αγωγή και να καταθέσουν στο δικαστήριο, το οποίο μάλιστα τους δικαίωσε.

Οπως έχει γραφτεί στην «Εφ.Συν.», πρόκειται για μια δικαστική απόφαση-σταθμό, που δημιουργεί θετικό δεδικασμένο για χιλιάδες απολυμένους που βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση, προσπαθώντας να εισπράξουν δεδουλευμένα από μπαταχτσήδες εργοδότες που επικαλούνται οικονομική αδυναμία, ενώ διάγουν πολυτελή βίο και κρύβονται πίσω από την ασυλία που τους δίνουν δαιδαλώδη εταιρικά σχήματα και οι μαραθώνιες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης.

Την εκτέλεση της απόφασης που εκδόθηκε τον Μάιο του ’13 προσπάθησε να μπλοκάρει ο Αν. Κουρής μηνύοντας τους απολυμένους για δυσφήμηση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκεπτικό του αντεισαγγελέα, που απέρριψε τη μήνυση του Αν. Κουρή, θεωρώντας ότι «καταβάλλεται προσπάθεια να ποινικοποιηθεί διαφορά αμιγώς αστική».

Ο αντεισαγγελέας έκρινε ότι οι απολυμένοι δεν είπαν τίποτα ψευδές ή δυσφημιστικό, απλώς κατέθεσαν γεγονότα που δεν διαψεύστηκαν, στο πλαίσιο της νόμιμης επίλυσης διαφοράς.

Διαφορετικά, καταλήγει, «όλες οι αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων θα θεωρούνταν από τους ηττηθέντες διαδίκους ως αποτέλεσμα απατηλής συμπεριφοράς των αντιδίκων και θα φαλκιδεύετο το δικαίωμα δικαστικής προστασίας…».

Πηγή: Εφημερίδα Συντακτών

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *