ΠΑΠΠΑΣ: ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ…ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ!

Η Ευρώπη πρέπει να είναι ικανή να επιλύει τα προβλήματά της με διαφάνεια, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας την Παρασκευή στην συνεδρίαση των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, στη Ρώμη, ενώ αναφερόμενος στο ΔΝΤ, είπε πως «αυτό που εκπλήσσει, είναι ότι ενώ παραδέχονται τα λάθη τους, τα επαναλαμβάνουν».

Ο κ. Παππάς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η πιο σημαντική ικανότητα της πολιτικής ηγεσίας είναι να αποκομίζει μαθήματα από την ιστορία και να διδάσκεται από την εμπειρία», ενώ στάθηκε στην παραδοχή της γενικής διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, περί λαθών του Ταμείου στην υπόθεση της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντάς την «ιστορικής σημασίας δήλωση».

«Αυτό που εκπλήσσει είναι ότι ενώ παραδέχονται τα λάθη τους, τα επαναλαμβάνουν. Την ώρα που μιλάμε, επιμένουν στην πλήρη απελευθέρωση των περιορισμών στις συλλογικές απολύσεις και στην επαναφορά της ανταπεργίας των εργοδοτών (lock out). Εάν μία οικονομία είναι στάσιμη και οι συλλογικές απολύσεις ισχύουν, οι εταιρείες θα απολύουν. Δεν θα προσλαμβάνουν. Και η στασιμότητα θα μετατραπεί σε ύφεση» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο Έλληνας υπουργός είπε πως το δίδαγμα της εμπειρίας του παρελθόντος υποδεικνύει την αναγκαιότητα σύστασης «μιας συμμαχίας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για να καταστήσουμε την Ευρώπη ικανή να επιλύει τα προβλήματά της με διαφάνεια και δημοκρατική ευθύνη. Χωρίς να καταφεύγουμε σε θεσμούς που κάνουν λάθη και στη συνέχεια τα παραδέχονται και μετά τα επαναλαμβάνουν».

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *