ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Σε δηλώσεις προχώρησαν οι αντιπρόσωποι των ελεύθερων επαγγελματιών μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με κεντρικό θέμα συζήτησης το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου.

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς κατέθεσαν τις απόψεις τους, αλλά και τις προτάσεις τους. Ο πρωθυπουργός τους διαβεβαίωσε ότι θα λάβει υπόψη του όλες τις προτάσεις και θα προχωρήσει σε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας σε νέες διαρθρωτικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε «Ήρθαμε σε αρκετά σημεία σε συμφωνία με τους επιστημονικούς φορείς και ειδικότερα ότι τα μέτρα θα πρέεπινα προστατέψουν τους αδύναμους. Παράλληλα, θα θεσπιστούν μέτρα προστασίας των νέων επιστημόνων με λιγότερες εισφορές στα πρώτα πέντε χρόνια.» Υπογράμμισε ότι «η ισονομία, η ισότητα και η προστασία των αδυνάτων είναι βασικές αρχές που δεν πρόκειται να παραβιαστούν.» Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να καταθέσει το νομοσχέδιο το συντομότερο δυνατόν στη Βουλή, για να μπορέσει να προχωρήσει και η διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γ. Στασινός δήλωσε: «Η δημιουργική ασάφεια δεν μας καλύπτει. Θέλουμε συγκεκριμένα μέτρα που να προστατεύουν τους ελεύθερους επαγγελματίες και όχι να τους καταβαραθρώνουν.»

Οι δικηγόροι εκπροσωπήθηκαν από τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Β. Αλεξανδρή, ο οποίος ανέφερε πως κατέθεσε πίνακες με συγκεκριμένα παραδείγματα στον πρωθυπουργό, προκειμένου να αντιληφθεί την κατάσταση του κλάδου. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «Κανένας δεν μπορεί να υποχρεωθεί στα αδύνατα».

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *