Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΓΙΑ ΕΣΡ, ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε τον νόμο της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες εξηγεί η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. Αναφέρει ότι θα δοθούν μόνο 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας πράγμα το οποίο θα οδηγήσει στο κλείσιμο καναλιών με τριαντάχρονη λειτουργία όπως το ΣΚΑΙ, το ΕΨΙΛΟΝ, το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, το ΑLPHA.

«Λυπούμαστε αλλά μετά απο αυτήν την εξέλιξη ήταν αδύνατον η Ένωση Κεντρώων να ψηφίσει το ΕΣΡ του κ. Βούτση γιατί η συγκρότηση του και μόνο θα έδινε το δικαίωμα στον Υπουργό να καρατομήσει κανάλια. Εμείς θα ψηφίσουμε για το ΕΣΡ μόνο αν δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι όλα τα κανάλια που λειτουργούν επί 30 χρόνια θα συνεχίσουν να λειτουργούν» πρόσθεσε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Με σκληρά λόγια επίσης χαρακτήρισε τον Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας «Η συνέντευξη του κ. Βαρουβάκη στον δημοσιογράφο κ. Παπαχελά ανέδειξε την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία ο εν λόγω κύριος αντιμετώπισε κρίσιμα για την χώρα ζητήματα. Ωστόσο ευθύνες υπάρχουν και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα που επί καιρό στήριζε έναν Υπουργό ο οποίος με την τακτική του αλυσόδεσε την Ελλάδα στο τρίτο μνημόνιο».

«Στο ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών ο ΣΥΡΙΖΑ έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες», τονίζει η Ένωση Κεντρώων. Όπως επισημαίνει το κόμμα, «δεν είναι δυνατόν μικροαγρότες με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ να φορολογούνται βάρβαρα τη στιγμή που επί χρόνια μεγαλοαγρότες ταμπουρωμένοι σε συνεταιρισμούς έκαναν φοροδιαφυγή και λεηλατούσαν επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε μπορούν να τίθενται στην ίδια φορολογική μοίρα φτωχοί βιοπαλαιστές με άλλους τσιφλικάδες και μεγαλοκτηματίες».

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *