Ο ΒΑΛΣ «ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΕ» ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Η γαλλική κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς υπό τον Μανουέλ Βαλς «πέρασε» το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιό της για τα εργασιακά, παρακάμπτοντας την Εθνοσυνέλευση και την άρνηση της Γερουσίας, με εκτελεστική πράξη.

Μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου από τη Γερουσία, άνω σώμα του γαλλικού κοινοβουλίου και υπό το φόβο ότι η Εθνοσυνέλευση, κάτω σώμα, θα καταψήφιζε τον νόμο που φιλελευθεροποιεί το εργασιακό πλαίσιο, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας έκανε για τρίτη φορά χρήση του άρθρου 49 παράγραφος 3 του γαλλικού συντάγματος, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να «περάσει» νομοσχέδιο χωρίς την ψήφο του κοινοβουλίου, εάν στο τελευταίο δεν κατατεθεί και υπερψηφιστεί πρόταση μομφής.

Δεδομένου ότι αυτή ήταν η τρίτη και τελική ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Εθνοσυνέλευση (που έχει και τον τελικό λόγο), μετά τις δύο στη Γερουσία, το νομοσχέδιο, μετά την υπογραφή του από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, γίνεται νόμος του κράτους.

Η εργασιακή μεταρρύθμιση είχε οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους όλης της Γαλλίας, σε διαδηλώσεις που σημαδεύτηκαν και από σοβαρά επεισόδια και τραυματισμούς διαδηλωτών και αστυνομικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *