Ο ΤΡ.ΜΠΡΟΜΕΛ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΑΣΑΦΑ ΠΑΟΥΕΛ

Ο Αμερικανός Τρέιβον Μπρομέλ έκανε την έκπληξη στον τελικό των 60μ. του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που διεξάγεται στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ και νίκησε τον Ασάφα Πάουελ, που ήταν το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Ο Μπρομέλ τερμάτισε σε 6.47 αφήνοντας δεύτερο τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ (6.50) και τρίτο τον Ραμόν Γκίτενς από τα νησιά Μπαρμπέϊντος (6.51).

Αμερικανική υπόθεση που κρίθηκε ακριβώς στο νήμα, ήταν ο τελικός των 60μ. με εμπόδια γυναικών. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Νία Άλι με επίδοση 7.81, ενώ ένα εκατοστό του δευτερολέπτου πίσω της, τερμάτισε η συμπατριώτισσα της Μπριάνα Ρόλινς και τρίτη η Βρετανίδα Τίφανι Πόρτερ (7.90).

Συγκλονιστική εξέλιξη είχε ο τελικός του μήκους γυναικών, καθώς η Αμερικανίδα Μπρίτνεϊ Ριζ πήρε το χρυσό μετάλλιο στο τελευταίο της άλμα με επίδοση 7.22. Μέχρι εκείνη την στιγμή, προηγείτο η Ιβάνα Σπάνοβιτς από την Σερβία με 7.07, ενώ το χάλκινο κατέκτησε η Βρετανίδα Λορέν Ούγκεν με 6.96.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Νέα Ζηλανδία, καθώς ο σφαιροβόλος Τόμας Ουόλς σημείωσε την καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο με 21.78 και δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρουμάνος Αντρέι Γκαγκ με 20.89 και το χάλκινο ο Κροάτης Φίλιπ Μιχάλιεβιτς με 20.87.

Εντυπωσιακή εξέλιξη με τα τρία μετάλλια να κρίνονται σε διαφορά 111 βαθμών(!), είχε το πένταθλο. Μετά από έντονο συναγωνισμό και στα πέντε αγωνίσματα, νικήτρια αναδείχθηκε η Καναδέζα Μπριάν Τεϊσεν Ιτον με 4.881 βαθμούς, που αποτελεί και καλύτερη εφετινή επίδοση. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Αναστασία Μόκνιουκ από την Ουκρανία με 4.847 βαθμούς και το χάλκινο η συμπατριώτισσα της Αλίνα Φοντόροβα με 4.770 βαθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *