Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος που αναφέρθηκε στο προσφυγικό και στη στάση των υπολοίπων χωρών.

«Αυτοί που έκλεισαν τα σύνορα έκαναν έγκλημα, οι Ευρωπαίοι μας γέλασαν», είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτατος από τον Ιερό Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Ο Μητροπολίτης Ανθιμος αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα είπε αρχικά: «Αυτοί που έκλεισαν τα σύνορα με σίδερα έκαναν έγκλημα μεγάλο. Οι γείτονές μας προς βορρά που έκλεισαν τα σύνορα για να μην περάσουν από εκεί οι δυστυχισμένοι μετανάστες έκαναν έγκλημα εις βάρος της ψυχής τους, εις βάρος του κόσμου. Αν δεν ανοίξουν τα σύνορα από 10.000 που είναι σήμερα να γίνουν 15.000. Δεν μπορούμε να φροντίσουμε τόσο πολύ κόσμο. Οι Ελληνες έκαναν και κάνουν πολλά. Οι μεγάλοι Ευρωπαίοι μας γέλασαν, οι Αγλλοι, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και τα άλλα κράτη όπως η Αυστρία που έκλεισαν τους δρόμους και οι άνθρωποι περιφέρον τα στα χωράφια».

Για τη στάση των Ελλήνων, υποστήριξε: «Βλέπουμε τα μικρά παιδιά και κλαίει η ψυχή μας. Πόσοι κάνουμε κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε; Ας κάνει ο καθένας ό,τι μπορεί. Εμείς οι Χριστιανοί αγαπάμε όλους τους ανθρώπους. Προσευχόμαστε και βοηθάμε όπως μπορούμε. Να ανοίξουν τα σύνορα των Σκοπίων και οι άνθρωποι να πάνε εκεί που θέλουν. Είμαστε φιλότιμοι Ελληνες και καλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *