ΝΤΡΟΠΗ: ΕΝΑ…ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΑΝΑ ΒΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗ, ΣΥΚΙΕΣ, ΠΟΛΙΧΝΗ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ – ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΤΕΟ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ!

«Tα προβλήματα που προκαλούνται από την έλλειψη περιπολικών είναι πολλά και έχουν σοβαρές συνέπειες για την ασφάλεια των πολιτών. Το σημαντικότερο είναι πως δεν υπάρχει η δυνατότητα πλέον προληπτικών περιπολιών λόγω του μεγάλου όγκου δουλειάς και των ελάχιστων οχημάτων που διαθέτουμε για να την διεκπεραιώσουμε. Όταν μιλάμε για προληπτική περιπολία, αναφερόμαστε στο όχημα το οποίο τριγυρνά και επιβλέπει δρόμους και γειτονιές, δίνοντας το παρόν και αποτελώντας φόβητρο για τους επίδοξους κακοποιούς. Αυτό δεν υπάρχει. Δεν προλαβαίνουμε να ασχολούμαστε με τίποτα άλλο παρά μόνο με τις κλήσεις. Η «πικρή» αλήθεια είναι πως σε κανέναν τομέα της πόλης δεν πραγματοποιείται πια καλή, ποιοτική αστυνόμευση. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην έλλειψη οχημάτων αλλά και στην έλλειψη προσωπικού. Μην ξεχνάτε πως μεγάλη δύναμη αστυνομικών απασχολείται και στα hot spot. Όσον αφορά την γενικότερη λειτουργία των αστυνομικών τμημάτων, αρκεί να σας πω, πως λειτουργούμε εν μέρει με τις δωρεές ιδιωτών. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί δηλαδή. Δεν είναι μόνο πως μας δωρίζουν τόνερ, φωτοτυπικό χαρτί και γενικά αναλώσιμα υλικά. Αυτές οι δωρεές πραγματοποιούνται πολύ συχνά και αφορούν την συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών τμημάτων. Το πρόβλημα είναι πως…παρακαλούμε γνωστούς που έχουν συνεργεία αυτοκινήτων να μας επισκευάσουν δωρεάν το όχημα ή να βρεθούν οι χορηγοί εκείνοι που θα πληρώσουν τα ανταλλακτικά για την επισκευή του οχήματος. Για την ώρα υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι και φιλότιμοι συμπολίτες μας που βοηθούν. Αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν θα αργήσει η στιγμή, που θα μας πουν και αυτοί με την σειρά τους «άντε…γεια». Το όχημα του Α.Τ Ωραιοκάστρου βρίσκεται στο συνεργείο. Δεν υπάρχει λόγος να το πηγαίνουμε εκεί κάθε τρεις και λίγο. Πρέπει να αποσυρθεί. Έχει φτάσει σε ένα σημείο, που όσα λεφτά και αν του ρίξουμε πάνε χαμένα. Το συγκεκριμένο όχημα, ένα Octavia Skoda έχει γράψει πάνω από 400.000 χλμ. Τι να λέμε τώρα;»…υποστηρίζει στο bangladeshnews.gr, αστυνομικός.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ…(ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ!)

20160718_094404

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΤΕΟ. ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ…

«H έλλειψη προσωπικού και οχημάτων που σημειώθηκε τα…μνημονιακά χρόνια και συνεχίζεται ακάθεκτη, αρχής γενομένης από το 2010, έχει ως συνέπεια να βγαίνει…ένα και μόνο περιπολικό ανά 8ωρο, καλύπτοντας 3 και 4 γεωγραφικούς τομείς αστυνομικών τμημάτων. Δεν «πονά» μόνο η Δυτική Θεσσαλονίκη. Το Α.Τ Πανοράματος, Θέρμης και Βασιλικών «μοιράζονται» ένα περιπολικό την βάρδια. Σκεφτείτε να έχουμε μια κλοπή στον Χορτιάτη και μια διάρρηξη στους Ταγαράδες. Μιλάμε για μια απόσταση πάνω από 25 χλμ. που πρέπει να καλύψει το περιπολικό. Τα χλμ. μιλάνε από μόνα τους…Βέβαια για να μην πανικοβάλλουμε τον κόσμο και νομίζει λανθασμένα πως είναι τελείως απροστάτευτος, αν υπάρχει κάποιο επείγον περιστατικό που χρήζει άμεσης επέμβασης, τότε θα συνδράμουν οι άνδρες από ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ακόμη και τα περιπολικά της τροχαίας. Το λυπηρό της υπόθεσης είναι πως ο στόλος των οχημάτων στην Θεσσαλονίκη είναι αρκετά παλιός. Το κάθε περιπολικό έχει «γράψει» εκατοντάδες χιλιάδες χλμ. Τα περισσότερα μετρούν πάνω από 200.000 – 300.000 χλμ. και μόνο ένα ποσοστό 8% περίπου είναι καινούργια οχήματα που πήραμε την τελευταία τετραετία. Ακόμη και αυτά όμως έχουν «γράψει» πάνω από 100.000 χλμ. Για παράδειγμα υπάρχει ένα κοινό περιπολικό για τα Α.Τ στην Άσσηρο, στον Λαγκαδά και στον Σοχό ή για τα Α.Τ στην Ασπροβάλτα, στο Ζαγκλιβέρι και στην Απολλωνία. Σε μια 24ώρη βάρδια το περιπολικό αυτό μπορεί να διανύσει έως και 1.000 χλμ. Αντιλαμβάνεστε πως οι φθορές είναι αναπόφευκτες και γρήγορες. Και μια αποκάλυψη ακόμη: Κανένα όχημα της ΕΛ.ΑΣ δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ προκειμένου να διαπιστωθεί αν το περιπολικό είναι ασφαλές για τον εργαζόμενο έλληνα αστυνομικό. Υπενθυμίζω ότι αυτό προβλέπεται υποχρεωτικά από τις διατάξεις του Π.Δ 48/2005 περί υγιεινής και ασφάλειας των αστυνομικών που υπέγραψε o νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, την περίοδο που εκτελούσε χρέη Υπουργού Εσωτερικών το 2008. Αν τυχόν περάσουν από ΚΤΕΟ, το 40% με 50% των οχημάτων θα μείνουν… «μεταξεταστέα» σύμφωνα με τον Θεόφιλο Παπαδάκη, Ειδικό Γραμματέα της ΠΟΑΣΥ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Σύμφωνα πάντως με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, επίκειται η αγορά νέων οχημάτων που θα εμπλουτίσουν τον στόλο της ΕΛ.ΑΣ, οχήματα των οποίων η αγορά θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκτιμάται ότι ο διαγωνισμός θα αφορά περίπου 4.000 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες διαφόρων τύπων με το ποσό να ανέρχεται στα 12-13 εκ. ευρώ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΚΕΩΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *