ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: ΟΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΕΝΟΣ… «ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥ»

Προσπαθήστε να μπείτε για λίγο στα παπούτσια του. Με την προϋπόθεση ότι σας αρέσουν οι μακριές φαβορίτες, η εκχειλίζουσα μαγκιά και το ακατάπαυστο μάσημα τσιχλόφουσκας. Οι κακοπροαίρετοι θα πουν ότι το συγκεκριμένο άτομο χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, από αβυσσαλέα ημιμάθεια, συνεπικουρούμενη από δήθεν επαναστατικότητα που λειτουργεί ως mainstream φύλλο συκής για τις πλέον ξενοφοβικές, ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις. Φορέας μιας αισθητικής που σαν χαμαιλέοντας προσαρμόζεται ταχύτατα στις μεταβαλλόμενες όσο και χυδαίες απόψεις του νεολληνικού όχλου, που άκριτα επιδοκιμάζει κάθε λεκτική «σφαίρα» που εκτοξεύεται από το θεωρητικό…πιστόλι του λατρεμένου αοιδού. Εχθροί του Notis οι πρόσφυγες; Εχθροί και για το μεγαλύτερο μέρος του fan club του…Πατριώτες οι χρυσαυγίτες; Πατριώτες και για όλους αυτούς, που δεν διστάζουν να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία προκειμένου να γευτούν το πανάκριβο αλκοόλ που απαιτεί το κέντρο του επιχειρηματία στο οποίο εμφανίζεται ο… «αξεπέραστος». Τα live ως γνωστόν κοστίζουν κάτι παραπάνω από τα cd που κρέμονται από τα μανταλάκια του περιπτέρου…

notis

Φανταστείτε λοιπόν ότι στέκεστε στην μέση μιας μεγάλης πίστας, και από κάτω, σας αποθεώνει ένα πλήθος που θεωρεί ότι εσείς, ο Νότης Σφακιανάκης, είτε με τα τραγούδια του, είτε με τις δημόσιες τοποθετήσεις του επί παντός επιστητού, δίνει απαντήσεις στα προβλήματα και τις αγωνίες ενός ολόκληρου λαού. Ένας καλλιτέχνης -διανοούμενος που δεν χρειάστηκε μακροχρόνιες και κοπιαστικές σπουδές, για να περιγράψει, αλλά κυρίως, να προτείνει λύσεις, για τα φλέγοντα θέματα που ταλαιπωρούν διαχρονικά την κοινωνία μας. Ένας τραγουδιστής «ψημένος» στο πεζοδρόμιο της νύχτας, ασχέτως αν στο χλιδάτο καμαρίνι του λειτουργεί air-condition που κρατά ισορροπημένες τις θερμοκρασίες. Ένας άνθρωπος κοντολογίς, που κατέχει τα μυστικά της ζωής και των ανθρώπων, που οι υπόλοιποι, είτε απλά υποψιαζόμαστε την ύπαρξη τους, είτε τα αγνοούμε. Φανταστείτε επομένως τους θαμώνες των άνω και κάτω διαζωμάτων του μαγαζιού στο οποίο εμφανίζεστε να σας αποκαλούν «θεό», «άρχοντα», «λατρεία», «αναντικάταστατο», «αντισυστημικό», εν μέσω βροντερών χειροκροτημάτων και ζητωκραυγών…Πόσο πιστεύετε ότι θα χρειαστεί μέχρι να σας στρίψει; Πόσες ημέρες, μήνες, χρόνια θα απαιτηθούν προκειμένου να πιστέψετε ότι τελικά κακώς υποφέρατε από ανασφάλειες και φοβίες, αφού αποδεικνύεται ότι είστε μια ύπαρξη κατά πολύ ανώτερη από αυτή που νομίζατε; Τόσος κόσμος δεν μπορεί να κάνει λάθος. Με απλά λόγια, δεν θα ήταν άδικο να μην αισθανθείτε θεός, οι απόψεις του οποίου πρέπει να αγκαλιάζονται από το ευρύ ελληνικό κοινό που μπορεί να μην διαβάζει βιβλία και εφημερίδες, αλλά ξέρει κάθε στίχο (χωρίς να αισθάνεται προσβεβλημένο) από το μέγιστο άσμα «Πρόβατα ξυπνάτε» ή απογειώνεται και αυτό από το «Μια ματιά σου φτάνει αεροπλάνο να με κάνει»;

sfakianakis32

Αυτός λοιπόν είναι ο Νότης Σφακιανάκης. Μια καρικατούρα βγαλμένη από το θυμικό του Ελλαδιστάν. Αλαζόνας, ισοπεδωτικός, αμαθής, ρατσιτσής, με ξεκάθαρα φασιστική νοοτροπία. Διαρκώς υπό την προστασία των απερίγραπτων πρωϊνάδικων και άλλων «λειψών» εκπομπών που είναι πάντα πρόθυμα να φιλοξενήσουν τον «επαναστάτη» που ξιφουλκεί επί δικαίων και αδίκων, που κατακρεουργεί με τον πύρινο λόγο του το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, τους «επιτήδειους» πρόσφυγες, που εξυμνεί την «Χρυσή Αυγή» για την εθνική της «καθαρότητα». Ταυτόχρονα αποδεικνύει πόσο έξυπνος επιχειρηματίας είναι, όταν συμπορεύεται με το λαϊκό αίσθημα καταδικάζοντας μνημόνια και «πουλημένους» πολιτικάντηδες, φανερώνοντας ότι δεν δίστασε να ψηφίσει τα «παιδιά με τα μαύρα μπλουζάκια», ασχέτως αν έχουν φορτωμένα στις πλάτες τους πάνω από τον μισό ποινικό κώδικα… «Δεν γίνεται, θα πουλήσουμε κανένα δίσκο παραπάνω αν παίξουμε το παιχνίδι της αγανάκτησης» σκέφτεται, καθώς εισπράττει ακόμη μία παχυλή επιταγή πριν εμφανιστεί ανάμεσα σε καπνούς, φωτορυθμικά, και αμέτρητα λουλούδια. Ενώπιον πελατών που ξεροσταλιάζουν γύρω από ένα Chivas, σπονδή σε μια Ελλάδα που πεθαίνει…Αν έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν, το ίδιο ισχύει και για τους τραγουδιστές…

ΤΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗ…
Τι είπε ο Notis…μεταξύ άλλων…για δικτάτορες και φασίστες

1)«Τελικά ο μόνος μάγκας σε αυτόν τον τόπο, μετά τον Ιωάννη Μεταξά που είπε το “Όχι” εξ’ ονόματός μας, ο αμέσως επόμενος μάγκας, δυστυχώς ήταν πάλι δικτάτορας, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε το σθένος, την ανδρεία, να τον καταδικάσει η πατρίδα του και να πάει στη φυλακή και να πεθάνει εκεί, χωρίς να ζητήσει χάρη, γιατί θα αποδεχόταν πως έβλαψε την πατρίδα του, ενώ αυτός ήταν πραγματικά πατριώτης».

2)«Επιβάλλεται να τη στηρίξετε τη Χρυσή Αυγή, διότι αυτή αν μη τι άλλο έχει μέσα και την αυγή, οι άλλοι έχουν μόνο το σκότος. Μου είπαν κάποτε γιατί δεν κατεβαίνεις στην πολιτική; Διότι απλά εγώ δεν έχω μάθει ποτέ να κατεβαίνω, εγώ μόνο ανεβαίνω».

3)«Η εξαετής δικτατορία του Παπαδόπουλου δεν είχε κακό τέλος, είχε αίσιο τέλος. 110 εκατομμύρια χρωστούσαμε τότε, ενώ σήμερα χρωστάμε 350 και κάτι δισεκατομμύρια ευρώ. Και βέβαια όλα είναι χρήμα. Τότε στο σπίτι σου είχες το κλειδί στην πόρτα, εάν όμως αφήσεις σήμερα το κλειδί, είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα το βρεις. Το Κίνημα των Συνταγματαρχών είχε εθνική συνείδηση και ένστικτο της καλυτέρευσης της Δημοκρατίας. Και το απέδειξε. Εγώ ζούσα τότε. Και τα ξέρω. Οι ιστορικοί γράφουν τα δικά τους. Εγώ όμως ήμουν παιδί και αντιλαμβανόμουν».

4)«Φασισμός η Χρυσή Αυγή; Αγγελούδια είναι μπροστά σε αυτούς. Μπροστά στους φασίστες που κυβερνούν».

5)«Δεν είμαι με κανένα κόμμα, ούτε με τη Χρυσή Αυγή. Είμαι με το κόμμα Ελλάς και με όποιον είναι υπέρ της Ελλάδος. Αν είναι η Χρυσή Αυγή, τότε είμαι μαζί τους. Είμαι ένας άνθρωπος που γεννήθηκε εδώ, θυμάται και είναι μόνο Έλληνας».

6)«Δεν έχω ψηφίσει ποτέ στη ζωή μου παρά μόνο μία φορά, και ψήφισα αυτούς που ήταν στη φυλακή. Ψήφισα αυτούς οι οποίοι μπήκαν στη φυλακή με φασιστικό τρόπο τους οποίους όμως ορίζουν φασίστες. Δηλαδή οι φασίστες λένε τους άλλους φασίστες και τους βάζουν στη φυλακή χωρίς δίκη. Αν δεν υπάρχει δικαιοσύνη δεν υπάρχει τίποτα και τελειώνουν όλα. Είναι πάνω από τη δημοκρατία η Δικαιοσύνη. Το κάνω συνειδητά. Τα παιδιά από τα Πετράλωνα, το Πέραμα, την Ελευσίνα είναι καλύτερα από αυτούς οι οποίοι από το 1973 και μετά υπάρχουν στα πράγματα».

maxresdefault
ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ…

«Δεν είναι πρόσφυγες! Είναι ριψάσπιδες. Δεν τους επιτέθηκε καμία άλλη χώρα, έφυγαν από την πατρίδα τους που έχει εμφύλιο πόλεμο. Και μην ξεχνάς, αυτοί οι άνθρωποι, γιατί εγώ τους έζησα όλο το καλοκαίρι στην Κω, έρχονται με πορτοφόλια γεμάτα με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. Είναι απίστευτο αυτό που είδα. Ήμουν κι εγώ μετανάστης και η μητέρα μου. Εγώ με τους μετανάστες δεν έχω κανένα πρόβλημα, έχουν μεταναστεύσει πολλοί από την οικογένειά μου σε άλλες χώρες. Δεν ήταν λαθρομετανάστες, ήταν μετανάστες, είχαν πάρει άδεια από τη χώρα στην οποία πήγαιναν, όπως η μητέρα μου κι εγώ. Εδώ το κόλπο είναι στημένο, έρχονται ορδές και βιάζουν την πατρίδα μας. Τι θα πει τα μωρά; Όταν η μάνα τους έρχεται με ένα πορτοφόλι γεμάτο 500άρικα; Δεν με ενδιαφέρει και δεν θέλω και δεν με ενδιαφέρει να καταλάβω, τη γνώμη των άλλων, η οποία είναι λανθασμένη».

notis
ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΩΝ…

«Οι εξωγήινοι δεν έχουν φτιάξει την Ακρόπολη. Εσένα έχουν φτιάξει, κι εμένα. Αυτό που απόκτησε ο άνθρωπος από τη μια στιγμή στην άλλη, ο άνθρωπος που βρισκόταν σε μια κατάσταση παλαιολιθική, και απότομα σε διάφορα σημεία του πλανήτη εμφανίστηκε απίστευτη γνώση δεν είναι φυσιολογικό».

«Κατεβαίνουν συνέχεια εξωγήινοι. Είμαστε πειραματόζωα και υβρίδια. Ανάμεσά μας κυκλοφορούν εξωγήινοι που ενδεχομένως έχουν την ίδια μορφή μ’ εμάς και ενδεχομένως κάνουν επισκέψεις νοήμονα όντα από άλλες περιοχές του γαλαξία μας που έχουν άλλη αντίληψη για τα πράγματα, άλλες γνώσεις και άλλη τεχνολογία».

 «Δεν μπορείς να πιστεύεις ότι είσαι μόνος σου σ’ αυτόν τον γαλαξία. Αν πιστέψεις λοιπόν ότι δεν είσαι μόνος σου, η ιστορία που μας την πέρασαν σαν μυθολογία, λέει ότι οι Θεοί ερχόντουσαν από πάνω. Και υπήρχαν κι αυτοί που πέταγαν και ο θεός Δίας πέταγε κεραυνούς – λέιζερ και ο Ερμής είχε την φτερωτή άμαξα, οι οποίοι σαφέστατα ήταν εξωγήινοι».

«Γιατί είμαστε τα αποβράσματα του γαλαξία μας. Όλη η ανθρωπότητα είναι τα σκουπίδια του γαλαξία μας, εκτός από την Ελλάδα, που για κάποιους λόγους, ενδεχομένους ενεργειακούς έκαναν περισσότερες επισκέψεις και άφησαν τα χνάρια τους με πιο αισθητό τρόπο».

«Αν αντιληφθείς το σύμπαν και το τι υπάρχει εκεί έξω και δεν έχεις γερές βάσεις και γνώσεις θα καταλήξεις στο Μακρομιχελάκειο. Σαν το δικό μας γαλαξία υπάρχουν εκατομμύρια! Μα πώς μπορεί να φτιάξαμε εμείς μόνοι μας την Ακρόπολη και τις πυραμίδες όταν εκείνη την εποχή υπήρχε μόνο το σφυροκάλαμο και οι πέτρες; Μήπως η γνώση μεταδόθηκε και μπορέσαμε και κάναμε αυτά τα απίστευτα μνημεία με την βοήθεια κάποιας ανώτερης εξωγήινης δύναμης»;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *