ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ: «ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ»

«Το προσωπικό είναι ελάχιστο. Δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση για να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου. Τα ωράρια εργασίας είναι εξαντλητικά, οι βάρδιες απανωτές και ως εκ τούτου…παράνομες: Πιάνεις δουλειά το απόγευμα, 15:00 με 23:00 και επιστρέφεις ξανά το πρωϊ, 07:00 με 15:00. Καθόλου ασυνήθιστο το φαινόμενο, να έρθεις και το βράδυ για δουλειά. Σχόλασες δηλαδή στις 15:00, δίνεις το «παρόν» στις 23:00. Η νομοθεσία που ορίζει ότι μεταξύ των βαρδιών, πρέπει να μεσολαβεί επαρκής χρόνος ξεκούρασης για το νοσηλευτικό προσωπικό, καταστρατηγείται διαρκώς. Δεν εφαρμόζεται ποτέ στην πράξη. Αρκεί να σας πω το εξής, για να αντιληφθείτε πόσο τραγική είναι η κατάσταση πιου βιώνουν οι νοσηλευτές: Ακόμη και αν προκύψει σοβαρή ασθένεια, δηλαδή ο/η νοσηλευτής/τρια, υποφέρει από πυρετό, δεν έχει το… «δικαίωμα» να λείψει από την δουλειά. Και άρρωστος ακόμη, πρέπει να εμφανιστεί. Τα προβλήματα είναι ατέλειωτα. Στο νοσοκομείο που εργάζομαι δεν υπάρχει…καθηκοντολόγιο. Όλοι κάνουμε…τα πάντα. Προσωπικά, εκτός από τα νοσηλευτικά μου καθήκοντα, έχω επιφορτιστεί και με γραφειοκρατικές εργασίες, αντί να προσέχω τους ασθενείς. Αναλαμβάνω επίσης συχνά, τον ρόλο του τραυματιοφορέα και του βοηθού θαλάμου. Σας υπενθυμίζω, ότι οι σπουδές μου αφορούν αποκλειστικά…την νοσηλευτική και όχι τα αλλότρια καθήκοντα με τα οποία επιβαρύνομαι λόγω έλλειψης προσωπικού. Όλα αυτά βέβαια έχουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία μας. Υποφέρουμε και εμείς από το σύνδρομο burnout. Τα σημάδια εργασιακής εξουθένωσης/εξάντλησης έχουν…αποτυπωθεί πάνω μας. Σε πολλούς συναδέλφους πονάνε τα πόδια, η μέση, οι ωμοπλάτες…Γυρνάμε σπίτια μας και δεν έχουμε το κουράγιο να ασχοληθούμε με τίποτα άλλο. Τόσο εξαντλημένοι είμαστε. Και μέσα στο νοσοκομείο όμως πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτόν για να ανταπεξέλθουμε. Οι ασθενείς και οι συγγενείς τους είναι απαιτητικοί και με το δίκιο τους. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα τους λόγω κούρασης και έλλειψης προσωπικού. Νιώθω μια τεράστια απογοήτευση, παρά το γεγονός ότι το επάγγελμα μου το αγαπώ πολύ. Αλλιώς τα φανταζόμουν και αλλιώς τα βρήκα. Δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε τις σωστές πρακτικές που έχουμε διδαχθεί. Από την άλλη, πολλοί συνάδελφοι που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, δεν μπορούν, γιατί οι ανώτεροι τους, αν και υποχρεούνται από τον νόμο, δεν τους εγκρίνουν τις απαιτούμενες ημέρες άδειας. Και εκεί…στάσιμοι δηλαδή. Αυτό είναι απαράδεκτο» δηλώνει πικραμένη στο bangladeshnews.gr, νοσηλεύτρια από το Κρατικό Νίκαιας.

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΙΩΤΕΣ…

«Η συμπεριφορά των γιατρών απέναντι μας; Άστο καλύτερα. Απαράδεκτη. Δεν μας σέβονται καθόλου, μας εξευτελίζουν στους διαδρόμους, μπροστά στους ασθενείς και τους συγγενείς τους. Πέρα για πέρα αντιεπαγγελματική και αντισυναδελφική η συμπεριφορά τους. Πολλά τα παράπονα και τα ξεσπάσματα των νοσηλευτών εξαιτίας των αγενέστατων και προσβλητικών γιατρών. Ποτέ όμως μπροστά τους. Τα συζητάμε και τα λύνουμε μόνοι μας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα… «πελατάκια» τους, τα οποία καταφθάνουν τακτικά στο νοσοκομείο. Η εισαγωγή των ασθενών αυτών, που είναι προφανώς γνωστοί των γιατρών που τους «διοχετεύουν» στο νοσοκομείο μας, γίνεται συνήθως τις ημέρες που δεν εφημερεύουμε. Κατόπιν συννενοήσεως φυσικά και με το…αζημίωτο. Είναι πολλοί οι γιατροί που επιδίδονται στην συγκεκριμένη τακτική. Επαναλαμβάνω: Δεν μπαίνουν σε τόση ταλαιπωρία για την…ψυχή της μάνας τους. Αμείβονται κανονικά. Τους δέχονται λοιπόν τις ημέρες που δεν εφημερεύουμε και έτσι βγάζουν…το κατιτίς παραπάνω. Αυτή τους όμως η συνήθεια, έχει αντίκτυπο σε εμάς. Όταν οι νοσηλευτές έχουν να αντιμετωπίσουν δεκάδες περιστατικά και ξαφνικά εμφανίζονται τα «πελατάκια» των γιατρών, πρέπει να φροντίσουμε και αυτούς. Τους γιατρούς δεν τους ενδιαφέρει όμως, ο δικός μας φόρτος εργασίας. Αυτούς τους νοιάζει μόνο να γίνει η δουλειά τους. Υπαρκτός και ο κίνδυνος λάθους εκ μέρους μας…εις βάρος των ασθενών. Με δύο λόγια, η κατάσταση είναι «χάλια μαύρα», είμαστε εξαντλημένοι και απογοητευμένοι και κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για το πως τα βγάζουμε πέρα».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

13 thoughts on “ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ: «ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ»

  • 22 Ιουλίου 2016 at 19:24
    Permalink

    ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ..ΣΤΑ 24 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΕΧΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ..ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ …ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ..ΝΑΙ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ..ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΑΥΤΟ..ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ..ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ ΩΡΑΡΙΑ …ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΓΡΙΕΨΑΝ ΚΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ..ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ…ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΤΕ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ….

    Reply
    • 26 Ιουλίου 2016 at 16:56
      Permalink

      ΣΩΣΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΜΗΝ ΕΙΔΙΚΕΥΕΙΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ! Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΛΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ! ΕΣΥ ΛΟΓΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΕΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΓΙΑΤΙ ΥΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ…

  • 20 Μαΐου 2016 at 22:14
    Permalink

    ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΛΜΗΣΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ <> ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΟΙΩΘΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ. ΛΥΠΑΜΑΙ

    Reply
  • 20 Μαΐου 2016 at 16:42
    Permalink

    Εμείς στην Παθολογική, στο ίδιο νοσοκομείο, άλλα βλέπουμε. Οδηγίες να μην τηρούνται, υπεροπτικές συμπεριφορές προς τις/τους ειδικευόμενους «γιατρουδάκους» και να δείχνουν προς το γραφείο γιατρών με το παραμικρό, «στους γιατρούς, στους γιατρούς». Όσο για το 40 ώρες, ασχολίαστο… Από συνδικαλιστές ειδικά, που έχουν να κάνουν νοσηλεία 20 χρόνια, μαθήματα δεν δεχόμαστε. Μέσα στα κόπρανα, τα αίματα και τα ούρα είναι και οι ειδικευόμενοι, παίρνουν ζωτικά και τα κάνουν όλα, και τα ακούν από συγγενείς/συνοδούς με το παραμικρό, για ευθύνες άλλων… και με την ευθύνη της λήψης σωστής απόφασης, διάγνωσης και θεραπείας. Καθηκοντολόγια για το τι πρέπει να κάνει ο καθένας υπάρχουν, καλύτερα οι συνδικαλιστές νοσηλευτές να μην τα δουν γιατί θα κοκκινίσουν από ντροπή

    Reply
    • 13 Ιουνίου 2016 at 17:51
      Permalink

      ΚΥΡΙΕ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΕ,ΠΑΡΟΛΟ ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΜΟΥ….ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ’80….ΓΙΑ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ,ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ !!!!ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ!!!! ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΙ ΜΕ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ,ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ,ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΤΙΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ!!!!! Κ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Κ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ Κ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΙΕΥΘΥΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΑΛΕΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ,ΑΛΛΑ ΔΙΣΤΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ!!!! ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΑΡΤΙΑ ΠΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΤΡΟΙ Κ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ Κ ΑΥΤΗ Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΞΝ ΕΙΜΑΙ Κ ΑΔΙΚΗ!!!)ΠΑΡΟΧΗ ΑΡΙΣΤΗΣ ΙΑΤΡΟΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ.
      Υ.Γ ΜΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ!!! ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΠΡΩΗΝ<> ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΗ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΓΙ’ΑΥΤΟ!!!!! Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ….ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ!!!!

  • 19 Μαΐου 2016 at 01:27
    Permalink

    Ναι οι γιατροί έρχονται 10 το πρωί φεύγουν 12. Και όταν κάτι πάει στραβά βγάζουν την ουρά τους απ έξω. .. είμαι στο χώρο 17 χρόνια και τα ξέρω. Γιατροί οι καλύτεροι γιατροί είμαστε εμείς οι νοσηλευτές. Ούτε λογοδοσιες δεν διαβάζουν ούτε καν ποιοι είναι οι ασθενείς τους δεν ξέρουν.

    Reply
  • 18 Μαΐου 2016 at 19:45
    Permalink

    τι να πουμε και εμεις οι γιατροι που κανουμε χωρις ρεπο 36 ωρες κ βαλε και γυρναμε σπιτι και εχουμε διαβασμα ..κ δεν εχω δει γιατρο να μιλαει ασχημα σε νοσηλευτρια μπροστα σε ασθενη..οποτε μην τα βαζετε με τους γιατρους,αλλοι σας φταινε.

    Reply
    • 19 Μαΐου 2016 at 01:30
      Permalink

      Ναι κάνετε 36 ώρες και? Εμείς ζούμε 40 ώρες μαζί τους. Εμείς ακούμε τα παράπονα και το οτιδήποτε θα έπρεπε να ακούτε εσείς σαν γιατροί. Τι φάρμακο είναι αυτό γιατί μου το έβαλες μα κύριε ή κυρία μου ο γιατρός το έβαλε όχι για όλα ο νοσηλευτης φταίει. Ιατρική ασκούν μόνο έξω κ. Γιατρέ.

  • 18 Μαΐου 2016 at 19:41
    Permalink

    Οι γιατροί καλά θα κάνουν να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με ΦΕΚ που έχει δημοσιευθεί επιβάλλεται η αρμονική συνεργασία Ιατρών και Νοσηλευτών που ως ξεχωριστές κι αλληλοεξαρτώμενες επιστημονικές -ισότιμες- οντότητες αποσκοπούν στην ολοκληρωμένη φροντίδα της αποκατάστασης της υγείας των ασθενών, με πλήρη σεβασμό κι αναγνώριση για το έργο τους καθενός. Και μη ξεχνάμε ο χειρότερος νοσηλευτής, ο καλύτερος γιατρός που είπε κάποτε ένας μεγάλος πανεπιστημιακός γιατρός στη Θεσσαλονίκη αναγνωρίζοντας τη συμβολή της επαγρύπνησης του νοσηλευτή και της έγκαιρης επέμβασή του στη παρατηρούμενη κλινική εικόνα των ασθενών. Θάνος Θαλασσινός

    Reply
  • 18 Μαΐου 2016 at 19:40
    Permalink

    Όντως αρκετά συχνά παρατηρείται υπεροψία και καταπιεστική συμπεριφορά γιατρών εναντίον συνεργατών τους όπως νοσηλευτικού προσωπικού που διαιωνίζεται όμως και λόγω της ανέχειας και του καθωσπρεπισμού που διέπει το νοσηλευτικό προσωπικό.Κακώς φοβούνται να έρθουν σε σύγκρουση οι συνάδελφοι με ολα αυτά τα ανεύθυνα,ψωνισμενα,ναζιστικά γιατρουδακια που βγάζουν τα κόμπλεξ τους όπου δουν οτι τους παίρνει και δυσφημίζουν με αυτό το τρόπο και το έντιμο ιατρικό προσωπικό.

    Reply
  • 18 Μαΐου 2016 at 17:33
    Permalink

    Να αναφερετε ονοματα, παρακαλω. Η συλλογικη αναφορα «οι γιατροι μας βριζουν» ειναι εξ ισου απαραδεκτη με αλλον που γραφει «οι νοσηλευτριες λουφαρουν» . Μην αμφιβαλλετε οτι υπαρχουν και αγγελοι και διαβολοι σε ολες τις κατηγοριες επαγγελματιων υγειας.

    Reply
    • 19 Μαΐου 2016 at 01:34
      Permalink

      Ναι να αναφερθούν ονόματα και μετά οι νοσηλευτές να βρεθούν σε αργία και οι γιατροί να συνεχίζουν να είναι στην υπηρεσία τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι ότι οι νοσηλευτές πότε δεν έβρισκαν το δίκιο τους.

    • 13 Ιουνίου 2016 at 18:00
      Permalink

      ΝΑΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ!!!! ΕΝΩ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ!!!! ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ …….. ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΠΑΤΕ??//ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΕΙΔΑΜΕ Κ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΟΛΙΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑΝΑΤΟ ΑΣΘΕΝΩΝ,ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ Κ.Λ.Π ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ???? ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ Κ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ Κ ΤΑ ΞΑΝΑΠΕΡΝΟΥΝ Κ ΔΩΣ ΤΟΥ ΑΠ’ΤΗΝ ΑΡΧΗ ,ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Κ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Κ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ<>
      ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΥΡΙΕ ΠΕΠΠΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΝ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ,ΑΞΙΟΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Κ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Κ ΑΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΆΥΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!

Αρέσει σε %d bloggers: