ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ ΠΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗ: ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΣΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ…

Σύμφωνα με πληροφορίες εργαζομένων που συμμετείχαν στην χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, εμφανίστηκε πολύ δυσαρεστημένος με την στάση που διατηρεί ο Καρυπίδης απέναντι στο προσωπικό των σούπερ μάρκετ. Στην συνάντηση, ο επιχειρηματίας εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο της εταιρείας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Νεφελούδης ενημέρωσε τον δικηγόρο πως ο εντολοδόχος του δεν έχει τηρήσει μέχρι στιγμής τα συμφωνηθέντα και πως δεν του αφήνει άλλη επιλογή παρά να προβεί σε σκληρά μέτρα που θα αφορούν εντατικοποίηση ελέγχων και «βαριά» πρόστιμα. Απείλησε μάλιστα, πως σε περίπτωση που η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί σύντομα, θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες αφαίρεσης του εμπορικού σήματος της επιχείρησης. Ο δικηγόρος από την πλευρά του επεσήμανε, πως οι εργαζόμενοι «δυναμιτίζουν» τις όποιες προοπτικές συννενόησης από την στιγμή που καταφεύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα. Πρόσθεσε επίσης, πως η μισθοδοσία που καταβάλλει μηνιαίως ο επιχειρηματίας για τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ ανέρχεται στις 500.000 ευρώ. Το σύνολο όμως που οφείλει να καταβάλλει αγγίζει το 1,2 εκ. ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πάνω από το 50% της μισθοδοσίας των εργαζομένων δεν έχει καταβληθεί. Οι όποιες εξελίξεις, «μετατέθηκαν» για τον Σεπτέμβριο. Στην σημερινή συγκέντρωση των εργαζομένων στο ΕΚΘ, αναφέρθηκε πως ο Καρυπίδης πληρώνει καταστήματα…κατ’επιλογή. Χθες πάντως καταβλήθηκε η μισθοδοσία Φεβρουαρίου στους εργαζόμενους του σούπερ μάρκετ στην οδό Καρόλου Ντηλ. (Μισθό έλαβαν οι υπάλληλοι που εργάζονται κανονικά αλλά και όσοι πραγματοποιούν επίσχεση). Οι εκπρόσωποι των σωματείου ανέφεραν πως  ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί το επίδομα αφερεγγυότητας καθώς η εταιρεία δεν είναι πτωχευμένη. Στην προτροπή να δοθεί ένα μέρος από τα χρήματα που έχει κατάσχει το ΙΚΑ από λογαριασμούς του Καρυπίδη δόθηκαν ασαφείς απαντήσεις ενώ για το φλέγον θέμα των απλήρωτων λογαριασμών κοινής ωφέλειας και τραπεζικών δανείων που «ταλαιπωρούν» την πλειοψηφία των εργαζομένων, παραπέμφθηκαν απλά…στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, το αρμόδιο Υπουργείο δεν μοιάζει και πολύ…πρόθυμο να «κυνηγήσει» τον επιχειρηματία Καρυπίδη προκειμένου αυτός να τηρήσει τις υποσχέσεις του. Όπως χαρακτηριστικά είπαν, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται περισσότερο να σώσει τον Μαρινόπουλο και τον Καρυπίδη, ως επιχειρηματικές οντότητες παρά τους εργαζόμενους ενώ εξέφρασαν και την απορία τους για το γεγονός της καθυστέρησης στην ανακοίνωση της απόφασης περί ένταξης ή μη στο άρθρο 106β της εταιρείας. Υποστήριξαν πως ακόμη και για το θέμα της…αφαίρεσης του εμπορικού σήματος, η κυβέρνηση «ρίχνει το μπαλάκι» στους εργαζόμενους. Ζήτησαν επίσης να τους δοθεί το έγγραφο της συμφωνίας μεταξύ Καρυπίδη και Market In, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, αν υπάρχει παράγραφος που αφορά τους εργαζόμενους και τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας. Συζήτησαν την πιθανότητα να τυπωθεί ένα κουπόνι για την οικονομική ενίσχυση των συναδέλφων τους, καθώς πολλοί αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης, αλλά και την ενεργοποίηση ενός άτυπου ταμείου αλληλεγγύης που θα συγκεντρώνει χρήματα και θα τα προσφέρει σε συναδέλφους τους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα, το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή, αναφορικά με την επέκταση της ασφάλισης προς τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση. Στα «σκαριά» βρίσκεται και μεγάλη κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στα τέλη Αυγούστου. Στόχος, να συμμετέχουν εργαζόμενοι από όλες τις πόλεις όπου δραστηριοποιούνται τα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ «ΧΑΛΑΡΕΣ» ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ…

«Στα χέρια των εργαζομένων είναι όλα πλέον. Η κυβέρνηση στον αγώνα μας έχει «βολευτεί» στον ρόλο της… «φιλικής συμμετοχής». Από εδώ και πέρα, επιβάλλεται να κινηθούμε περισσότερο επίμονα και εντατικά στους χώρους εργασίας. Να βγουν στο πλευρό μας και εργαζόμενοι που δεν συμμετέχουν στην επίσχεση και να χαράξουμε μια πιο δυναμική πορεία» δηλώνει στο bangladeshnews.gr, η Γκιώργκη Μαργαρίτα, γενική γραμματέας του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ». «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Δεν τα βγάζουμε πέρα πλέον. Οι υποχρεώσεις μας «πνίγουν». Όλοι οι λογαριασμοί είναι σε διακανονισμό. Ο Καρυπίδης είναι ένας ανήθικος τύπος. Τόσος κόσμος, τόσες οικογένειες υποφέρουν εξαιτίας του. Πολλοί συνάδελφοι μου βρίσκονται σε τραγική κατάσταση» τονίζει η Σοφία Καπνοπούλου, εργαζόμενη στα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ».

Σοφία Καπνοπούλου, εργαζόμενη στα Σούπερ Μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» στην οδό Μπότσαρη. 33 χρονών. Της οφείλονται τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου, Ιουνίου, Ιουλίου, το επίδομα Πάσχα & το επίδομα αδείας.
Μαργαρίτα Γκιώργκη, Γενική Γραμματέας του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ». 47 χρονών. Εργάζεται στο σούπερ μάρκετ στην οδό Αυστραλίας στην Νέαπολη. Διαζευγμένη με 3 παιδιά. Της οφείλονται τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου, Ιουνίου, Ιουλίου, το επίδομα Πάσχα και το επίδομα αδείας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *