ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: 39 ΝΕΚΡΟΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ

Τουλάχιστον 39 πρόσφυγες, ανάμεσά τους παιδιά, πνίγηκαν στα ανοικτά των τουρκικών ακτών, σε νέο ναυάγιο που σημειώθηκε όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, οι πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν αλλά και τη Μιανμάρ είχαν αναχωρήσει από την τουρκική επαρχία Τσανάκαλε και προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Λέσβο.

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Αρχικά εκπρόσωπος της τουρκικής ακτοφυλακής είχε κάνει λόγο για 10 νεκρούς.

Σύμφωνα με το τουρκικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε 43 μετανάστες, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον φωτογράφο του AFP.

Τα άψυχα σώματα των θυμάτων έχουν τοποθετηθεί σε σακούλες και έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο.

Το νέο αυτό δράμα προστίθεται στα αλλεπάλληλα ναυάγια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο. Την Πέμπτη 24 μετανάστες, ανάμεσά τους 10 παιδιά, πνίγηκαν σε ναυάγιο στα ανοικτά της Σάμου. Την Τετάρτη, επτά άνθρωποι, μεταξύ τους δύο παιδιά, πνίγηκαν στα ανοικτά της Κω και την περασμένη εβδομάδα 45 μετανάστες χάθηκαν σε τρία ναυάγια, στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Το νέο αυτό δράμα προστίθεται στα αλλεπάλληλα ναυάγια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο Πέλαγος. Την Τετάρτη, επτά άνθρωποι, μεταξύ τους δύο παιδιά, πνίγηκαν στ΄ανοικτά της Κω και την περασμένη εβδομάδα 45 μετανάστες χάθηκαν σε τρία ναυάγια, στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και τους περιορισμούς που επέβαλαν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες επανέφεραν τους ελέγχους στα σύνορά τους, οι αφίξεις συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου.

Συνολικά οι αφίξεις μεταναστών στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου ανήλθαν σε 46.240 από τις αρχές Ιανουαρίου. Ανάμεσά τους 44.040 μετανάστες πέρασαν από την Ελλάδα και 2.200 από την Ιταλία. Η συντριπτική πλειοψηφία, ένα ποσοστό 84%, είναι πρόσφυγες, πολίτες χωρών που βρίσκονται σε περιοχές όπου μαίνονται συγκρούσεις. Διακόσιοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR).

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *