ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΟΥ «ΣΠΑΝΕ» ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

Έχεις ποτέ σκεφτεί ότι δεν θα έπρεπε να φορέσεις κάτι που σου αρέσει, απλά γιατί υπάρχει κάποιος που δεν συμφωνεί με την επιλογή σου? Είτε γιατί έχεις μια ιδιαιτερότητα στο σχήμα του σώματός σου, ή λόγω του ύψους σου, ή ακόμα και του χρώματος της επιδερμίδας σου?

Όταν στάθηκε στην άκρη της πασαρέλας, λίγα δευτερόλεπτα πριν ανέβει σε αυτή, ένιωθε σέξι, λαμπερή και σίγουρη. Σαν όλα τα μοντέλα. Το μόνο που διέφερε ήταν πως η Ντανιέλ Σέιπουκ βγήκε πάνω στο καροτσάκι της, η πρώτη γυναίκα που το κατορθώνει αυτό στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης.

Η 35χρονη ψυχολόγος εμφανίστηκε στην επίδειξη της Κάρι Χάμερ. Συναντήθηκε με τη σχεδιάστρια σε ένα γεύμα με θέμα την εγκεφαλική παράλυση και σύντομα έγιναν φίλες βάζοντας μεταξύ τους ένα στοίχημα. Να αλλάξουν το πρόσωπο της μόδας.

Κάπως έτσι, όταν η Χάμερ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στην επίδειξή της γυναίκες πρότυπα και όχι μοντέλα, το πρώτο τηλεφώνημα που έκανε ήταν προς την Σέιπουκ. «Ήταν μία σουρεαλιστική εμπειρία! Ακόμη νιώθω ανατριχίλα όταν το σκέφτομαι. Ένιωθα σέξι και λαμπερή. Κυρίως όμως, ένιωθα πως ήμουν σαν τις υπόλοιπες γυναίκες της επίδειξης. Απλά εγώ έτυχε να είμαι σε καροτσάκι», είπε η Σέιπουκ στην Guardian.

Η ατροφία της σπονδυλικής στήλης την καθήλωσε σε καροτσάκι από τα πέντε της χρόνια, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να γίνει μία γυναίκα με αυτοπεποίθηση και επιτυχημένη καριέρα. Το μόνο της παράπονο; Λατρεύει τους μεγάλους σχεδιαστές και θέλει να ξοδεύει τα αρκετά χρήματα που βγάζει όπως λέει σε δημιουργίες των Gucci, Dolce & Gabbana και Chanel, αλλά όπως σημειώνει θα πρέπει επιτέλους η βιομηχανία της μόδας να αναγνωρίσει και τις επιθυμίες των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.

Η Madeline Stuart ή αλλιώς Maddy, είναι ένα μοντέλο αλλιώτικο από ό,τι έχει συνηθίσει. Η 18χρονη κοπέλα από το Brisbane της Αυστραλίας πάσχει από Σύνδρομο Down. Δεν άφησε, όμως, την ασθένεια να της αλλάξει της ζωή. Αντίθετα, κατάφερε να πραγματοποιήσει τα όνειρα της και να δώσει ένα μάθημα ζωής.

Η Madeline αποφάσισε να υιοθετήσει ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Με ισορροπημένη διατροφή και γυμναστική, καθώς και τη βοήθεια της μητέρας της κατάφερε να χάσει βάρος. Ασχολείται με την κολύμβηση, το χορό, το κρίκετ και το μπάσκετ. Είναι μαζορέτα και συμμετέχει ενεργά ως εθελόντρια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η νεαρή κοπέλα αποφάσισε πως δεν θα επέτρεπε στην ασθένεια της να καθορίσει την ζωή της και τα κατάφερε! Κυνήγησε τα όνειρα της και σήμερα είναι μοντέλο!

Ένα χρόνο κράτησε η προσπάθειά της να χάσει βάρος. Σήμερα, έχοντας πετύχει τους στόχους της  δείχνει σε όλο τον κόσμο ποια είναι η πραγματική ομορφιά!

«Το πρόβλημα της δεν ήταν ποτέ το σώμα της. Δεν την ενδιαφέρει η εικόνα της. Αυτό που θέλει η Madeline είναι να δείξει στους ανθρώπους που πάσχουν από την ίδια ασθένεια πως όλα είναι δυνατά, αρκεί να το θελήσουν. Τα όνειρα είναι για να τα κυνηγάμε!», δηλώνει η μαμά της κοπέλας.

Η Maddy ελπίζει πως η καριέρα της στο modeling θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπει ο κόσμος τα άτομα με σύνδρομο Down.

Η Τες Χόλιντεϊ είναι αποφασισμένη να σπάσει τα στερεότυπα της ομορφιάς. Πρόκειται για το πιο κοντό και πιο παχύ μοντέλο στον κόσμο και μάλιστα με ύψος 1,65 και βάρος 117 κιλά έχει καταφέρει να εργάζεται για ένα από τα καλύτερα πρακτορεία μοντέλων διεθνώς. «Είχα μια άθλια ζωή. Και κάποιοι δεν μπορούν να προχωρήσουν στη ζωή τους αλλά εγώ θέλω να το χρησιμοποιήσω για να πω στον κόσμο ότι τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει από αυτό που θέλουν. Θυμίζω στον εαυτό μου ότι μπορώ να πληρώνω το ενοίκιο και τους λογαριασμούς μου κάνοντας κάτι που όλοι μου έλεγαν ότι ποτέ δεν θα μπορούσα να κάνω», δηλώνει η Τες, η οποία είδε τη ζωή της να αλλάζει σε ηλικία 24 ετών.

Τότε εργαζόταν ως γραμματέας σε ένα οδοντιατρείο και χάρη στο εντυπωσιακό πρόσωπό της την ανακάλυψαν μέσω Διαδικτύου, προτείνοντάς της να γίνει το πρόσωπο του τηλεοπτικού σόου «Heavy». Ακολούθησαν πολλές φωτογραφήσεις για ρούχα, μαγιό και εσώρουχα για μεγάλα μεγέθη, αλλά η επιτυχία της δεν αφορά μόνο τον επαγγελματικό τομέα, κάτι που η ίδια τονίζει διαρκώς.

Γεννημένη στη Νότιο Αφρική, η 27χρονη Refilwe Modiselle, ήξερε, από πολύ νωρίς, ότι ήταν διαφορετική από τους γύρω της. «Είμαι μαύρη, αλλά το δέρμα μου είναι λευκό», λέει η ίδια.

Σε πολλές αφρικανικές χώρες οι αλμπίνοι πιστεύεται ότι έχουν μυστικές, θεραπευτικές ικανότητες και, εξαιτίας αυτού, έχουν πέσει θύματα αυτής της προκατάληψης, αλλά και εγκλοηματικών πράξεων, όπως απαγωγές- μέχρι και φόνους, με σκοπό να πάρουν τα όργανά τους. «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα γινόμουν μοντέλο», λέει η Refilwe, η οποία με άλλα μοντέλα αλμπίνο, και από άλλες χώρες, τάσσεται ενάντια στις προκαταλήψεις, και συμμετέχουν στην καμπάνια που ξεκίνησε από μεγάλα πρακτορεία modeling σε όλο τον κόσμο.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *