Μodbar: ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ…ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!

Ποτέ δεν μου άρεσαν οι γυναίκες με κοντά μαλλιά. Για την Σοφία Τόσκα όμως, είμαι κάτι παραπάνω από πρόθυμος, να κάνω μια εξαίρεση. Φαίνεται πως η μηχανή του κομμωτή, δεν αφαίρεσε μόνο τις προεξέχουσες τρίχες, αλλά και τις ιδιότητες εκείνες που θα την κατέτασσαν στην κατηγορία των συνηθισμένων, άρα βαρετών, επιχειρηματιών. Πρέπει να είσαι διαφορετική, για να μετατρέψεις ένα ποδήλατο σε μπαράκι. Και μάλιστα, επιτυχημένα. Αλλά για το ιδιότυπο… «μαγαζί» τους θα μιλήσουμε σε λίγο. Η Σοφία είναι μια barwoman πεζοδρομίου, παραλίας για να είμαστε ακριβείς, με συμπεριφορά και ικανότητες όμως…πεντάστερου ξενοδοχείου. Το πιθανότερο είναι να σας μιλήσει στον ενικό, όταν της ζητήσετε ένα από τα γευστικότατα όσο και πρωτότυπα ροφημάτα ή ποτά που σερβίρει, αλλά πιστέψτε με, η οικειότητα που επιδεικνύει δεν είναι επίπλαστη. Απορρέει από την επιθυμία της να δημιουργήσει ένα κλίμα ζεστό, φιλικό, όπου ο καθένας μπορεί και δικαιούται να είναι ο εαυτός του, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Και τη ζεστασιά αυτή, δεν την εισέπραξα, μόνο εγώ, που τις δύο τελευταίες ημέρες, την επισκέπτομαι συχνά, άλλα όλοι όσοι, ήταν εκεί μαζί μου. Και ας φορούσαν μπουφάν λόγω της βραδυνής ψύχρας…Άλλες πληροφορίες για αυτό το μικροκαμωμένο όσο και δαιμόνιο τυπάκι; Δουλεύει από 16 χρονών σε καταστήματα εστίασης, διαθέτει πτυχίο τουριστικών επαγγελματών, ενώ για την ώρα σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων στις Σέρρες.

20160406_232149
Σοφία Τόσκα, το μυαλό πίσω από το Μodbar: Αναμένουμε με ανυπομονησία τις γρανίτες, ελληνικές μπύρες, αλλά και τα snacks που θα ετοιμάσει. Προκρίνει επίσης το ελληνικό ρούμι. Σε λίγες ημέρες καταφθάνει το «Colombiana Negra», φτιαγμένο από έλληνες παραγωγούς. Έντονο όμως και το οικολογικό στοχείο καθώς τα ποτήρια είναι οικολογικά, βιοδιασπώμενα, από άμυλο κοκοφοίνικα. Μέχρι και ο πάγος είναι…με ISO.
ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ…ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!

«Ήθελα να κάνω ένα καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους και έψαχνα για μια κατασκευή, όπως ένα κοντεϊνερ. Σερφάροντας στο internet, βρήκα κάτι παρεμφερές σε μορφή εργοστασιακού ποδηλάτου. Φτιάχτηκε κομμάτι κομμάτι σε τόρνο. Είναι ένα ποδήλατο cafe-bar. Oδηγείται από ένα άτομο και μεταφέρει ένα πλήρως εξοπλισμένο cafe-bar. Πως προέκυψε η ονομασία; Έγινε μια παρουσίαση επαγγελματικών μηχανών espresso στην Ιταλία, εκεί λοιπόν, παρουσίασαν μια μηχανή η οποία δεν έχει…κουτί, και το όνομα της ήταν modbar, δηλαδή έξω από το κουτί. Απο εκεί πήραμε την ονομασία, αλλά και την νοοτροπία που μας διακατέχει, ως προς την μορφή λειτουργίας μας. Είμαστε ένα μαγαζί…χωρίς να είμαστε μαγαζί, δεν εγκλωβιζόμαστε σε παραδοσιακές μορφές και σχήματα. Είμαστε το modbar, ένα street coffee bike» δηλώνει στο bangladeshnews.gr η Σοφία Τόσκα.

20160406_232325
Πέρα από εξαιρετική bar-woman, είναι και…καταπληκτική ποδηλάτρια. Να φανταστείτε ότι «πιάνει» τα 100 χλμ/ώρα, σε λιγότερο από 5 seconds…
Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ… «ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ» ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΜΑΣ. Η ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ…

«H χαρά μου είναι ότι εργάζομαι σε ένα… «μαγαζί» όπου δεν υπάρχει κατάλογος, εμείς είμαστε ο κατάλογος, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως, είναι η επαφή με τον κόσμο, και επειδή όλα παρασκευάζονται στο χέρι, θέλουμε να εξηγούμε αναλυτικά σε όσους μας επισκέπτονται, τι είναι αυτό που πίνουν. Η φιλοσοφία μας δεν είναι «καλησπέρα, τι κάνετε, τι θα πιείτε;», αλλά η αληθινή επαφή, η ουσιαστική επικοινωνία. Αυτό μας βγαίνει αυθόρμητα, αβίαστα και προέρχεται κυρίως από την αγάπη που αισθανόμαστε για την δουλειά αυτή. Η αλήθεια είναι ότι κουραζόμαστε πολύ, δεν είναι καθόλου εύκολο να στήσεις και να ξεστήσεις μια τέτοια κατασκευή. Οταν τελειώνει όμως η μέρα, η κούραση φεύγει, γιατί εισπράττουμε φοβερή ενέργεια από τον κόσμο, ο οποίος μας δίνει συνεχώς εύσημα, γιατί τους αρέσει αυτό που βλέπουν, τους αρέσουν τα προϊόντα μας. Παρασκευάζουμε δικό μας ρακόμελο, σερβίρουμε φυσική λεμονάδα με στέβια, διαθέτουμε πολλές παραλαγές coctail, βασισμένα στις προτιμήσεις των πελατών».

ΤΟ MODBAR ΑΝΕΥ…ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
20160406_230414
Ποδήλατο…Mojito: Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…
20160406_231256
Οι βιομηχανικοί κατάσκοποι…έχουν λυσσάξει να μάθουν το μυστικό του ποδηλάτου που κινείται χωρίς μηχανική υποστήριξη…
20160406_231750
Υπάρχει περίπτωση να κάνετε την βόλτα σας στην Νέα Παραλία, να αντικρίσετε την εικόνα αυτή, και να μην πάρετε ένα ποτό;
20160406_231049
Όχι βέβαια…
ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΝΙΩΘΩ ΥΠΕΡΟΧΑ…

«Γνώρισα την Σοφία και ενθουσιάστηκα. Εννοείται ότι ερχόμουν εδώ ως πελάτισσα, και αποφάσισα αφιλοκερδώς να βοηθήσω. Είδα την ευκαιρία και την άρπαξα. Της πρότεινα συνεργασία και βεβαίως με δέχθηκε. Έρχομαι εδώ, σχεδόν καθημερινά. Δεν δίνω τίποτα, παρά μόνο παίρνω. Η ενέργεια είναι φοβερή, όπως και η ατμόσφαιρα που έχουμε δημιουργήσει. Αισθάνομαι ότι δημιουργώ, ξαναγεννιέμαι. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, που ήταν o μαραθώνιος, αυτό που έζησα…απλά δεν υπήρχε. Έτσι τουλάχιστον το βίωσα εγώ. Όλοι ήταν ευτυχισμένοι, χαμογελαστοί. Η επαφή με τον κόσμο με ξεκουράζει, μου διώχνει το στρες. Πίνω τα υπέροχα coctail μας, συζητώ με τον υπέροχο ποδηλάτη, με τον υπέροχο ιδιοκτήτη σκύλου…ακόμη και με τα σκυλιά μιλάω. Θέλω να έρθουν όσοι το δυνατόν περισσότεροι, και όλοι μαζί να χαλαρώσουμε, πίνοντας ένα ποτό καi διώχνοντας μακριά σκοτούρες και προβλήματα» δηλώνει με ενθουσιασμό στο bangladeshnews.gr η συνέταιρος της Σοφίας, Βίκυ Κάστα.

Πρέπει να είναι κάποιος πολύ…στριμμένο άντερο για να μην συμπαθήσει το πλάσμα αυτό. Αντί να γράψω ένα κείμενο, όπου θα εκθειάζω τα προτερήματα της, παραθέτω απλά τις φωτογραφίες της…

20160406_224850
Δεν χρειάζεται να «κατεβάσει» coctails για να χαμογελάσει…
20160406_224857
Κρατώντας το βαζάκι με τις λιχουδιές για τους σκύλους των πελατών…
20160406_230254
‘Αλλη «υπεραθλήτρια» μας βρήκε…

Το ModBar βρίσκεται στην Νέα Παραλία, απέναντι από το Γερμανικό Προξενείο. Λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωϊ μέχρι αργά το βράδυ. Αν και μικρό, είναι θαυματουργό. Συμμετέχει σε πάσης φύσεως εκδηλώσεις και οπουδήποτε χρειάζεται ένα κινητό cafe-bar. Ρίξτε και μια ματιά στην σελίδα τους στο facebook.

 https://www.facebook.com/pages/Modbar-Street-Coffee-Bike/1087382361294713?fref=ts

Υ.Γ: Συγχαρητήρια και στην Σταυρούλα, για το «10» που πήρε στην Κινησιολογία!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *