«ΜΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΣΕ ΠΗΓΑΔΙ» ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗ ΣΤΟ «ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ»

«Η ανθρωπότητα περνάει τις αρρώστιες της, υποφέρει τραγικά τις περιόδους αυτές, μετά προσπαθεί να γιατρέψει τις πληγές της και να προχωρήσει, να ξαναπέσει και να προχωρήσει και πάλι. Ένας αγώνας με τους δαίμονές μας είναι η ζωή, μια πάλη συνεχής» λέει ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, ο συγγραφέας που, από το πρώτο του βιβλίο «Οι Τέσσερις Τοίχοι», είχε ξεσηκώσει κύματα ενθουσιασμού, μέχρι και το πιο πρόσφατο «Ελάχιστο Ιχνος». Εξίσου ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή και των θεατρικών του έργων όπως το «Λα Πουπέ» που μεταφράστηκε και στα γαλλικά ή το «Κέικ» που ανέβηκε στο Εθνικό θέατρο.

Τώρα ο πολυβραβευμένος συγγραφέας επιστρέφει στο θέατρο με ένα σκοτεινό παραμύθι την «Πεταλούδα σε Πηγάδι», στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα», στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Διαρκείας Ελληνικού Θεατρικού Έργου 21ου Αιώνα ( καλλιτεχνικά υπεύθυνη Λεία Βιτάλη).

Σε αυτή την, ελαφρώς μαύρη, κωμωδία «θα συναντήσουμε την Ευθαλία (Μαρία Καλλιμάνη), ένα ψυχοσάββατο του χειμώνα, μες στην ερημιά του σπιτιού της, να μιλάει με τους νεκρούς της» αφηγείται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης: «Λίγο πριν ξημερώσει, θα συμβεί κάτι αναπάντεχο. Ένας νέος άντρας (Βαγγέλης Κρανιώτης) θα πέσει στο πηγάδι της. Η γυναίκα δεν θα βιαστεί να τον ελευθερώσει, συνειδητοποιώντας, μάλιστα, ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει αναστατώσει τη μικρή επαρχιακή πόλη που ζει, εισβάλλοντας στους κήπους των σπιτιών και καταστρέφοντάς τους. Η Ευθαλία θα κρατήσει για μέρες αιχμάλωτο τον εισβολέα κι όταν στο τέλος τον τραβήξει επάνω, η μια αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη, μέχρι να οδηγηθούν σ’ αυτό που τους ενώνει και να μεταμορφωθούν κι οι δυο, όπως οι πεταλούδες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *