ΜΙΑ ΑΝΕΡΓΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΞΕΣΠΑ: ΜΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΤΟ ΕΚΑΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ OΣΟ ΖΟΥΣΕ! ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;

«Πήγα στο ΙΚΑ για να καταθέσω τα χαρτιά των εξόδων κηδείας της μητέρας μου καθώς και αυτά για την διακοπή της σύνταξης της. Συγκεκριμένα, τους προσκόμισα την ληξιαρχική πράξη θανάτου, τις αποδείξεις από το γραφείο τελετών, το βιβλιάριο ασθενείας της και αυτοί μου ζήτησαν μια φωτοτυπία του τραπεζικού λογαριασμού όπου κατατίθενταν τα χρήματα της σύνταξης της καθώς και στοιχεία πλησιεστέρων συγγενών. Δεν είχα μαζί μου το βιβλιάριο, ούτε τα στοιχεία πλησιεστέρων συγγενών. Πηγαίνω στις αρμόδιες υπηρεσίες, τα συγκεντρώνω, επιστρέφω ξανά στο ΙΚΑ και τα καταθέτω. Εκεί όμως με περίμενε μια πολύ…δυσάρεστη έκπληξη: Η υπάλληλος με πληροφόρησε πως για να μου πληρώσουν τα έξοδα κηδείας, πρέπει πρώτα εγώ…να εξοφλήσω ένα υπόλοιπο της μητέρας μου, ύψους 1.222 ευρώ…από το ΕΚΑΣ που έπαιρνε, το οποίο όμως της είχαν «κόψει»! Τους τελευταίους δύο μήνες πριν πεθάνει, δεν λάμβανε καθόλου ΕΚΑΣ αφού της το «έκοψαν» ολοκληρωτικά. Μαζί και 70 ευρώ από την σύνταξη χηρείας που λάμβανε. Η οφειλή προέκυψε όταν κάναμε τα χαρτιά για να πάρει η μητέρα μου το ΕΚΑΣ και τώρα το ζητάνε αναδρομικά! Αμέσως ρώτησα πως μπορούμε να τακτοποιήσουμε την οφειλή αυτή. Μου είπαν πως μπορώ να μην πάρω τα έξοδα κηδείας που ανέρχονταν σε 762 ευρώ και τα υπόλοιπα να τα διακανονίσουμε σε δύο δόσεις. Για να δείτε το μέγεθος της γραφειοκρατίας που επικρατεί, όταν τους ρώτησα για ποιο λόγο τα χρήματα αυτά να πιστωθούν στον λογαριασμό μου και να μην παρακρατηθούν απευθείας για να εξοφληθεί μέρος από τις οφειλές του ΕΚΑΣ και να διακανονίσουμε το υπόλοιπο, ξέρετε τι μου απάντησαν; Πρέπει πρώτα να πιστωθούν στον δικό μου λογαριασμό, να πάω στην τράπεζα, να κάνω ανάληψη του ποσού και να τα πάω στο ΙΚΑ ή να προτιμήσω την εναλλακτική που είναι να ζητήσω από την τράπεζα να μου εκδώσει μια επιταγή προς το ΙΚΑ. Η ουσία είναι ότι πήγαμε να πάρουμε χρήματα για την κηδεία της μητέρας μου, και όχι μόνο δεν πήραμε, αλλά βρεθήκαμε και με χρέος από πάνω» δηλώνει απογοητευμένη στο bangladeshnews.gr, η άνεργη Αναστασία Καραγιάννη.

20160927_193042
Αναστασία Καραγιάννη, άνεργη: «Αυτό που συμβαίνει με το ΕΚΑΣ είναι εξωπραγματικό. Είμαι σίγουρη πως στην θέση αυτή δεν έχω βρεθεί μόνο εγώ. Η αλήθεια ειναι ότι μας αναγκάζουν να επιστρέψουμε χρήματα που δεν διαθέτουμε. Από που να τα βρούμε; Είμαι άνεργη και ο σύζυγος μου παίρνει μια σύνταξη όλη και όλη. Έχουμε πέσει θύματα ενός κράτους που «στεγνώνει» τους πολίτες του, αδιαφορώντας για την επιβίωση τους. Πρόκειται για καθαρή αλητεία…».
ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ «ΜΕΓΑΛΟΣ» ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ «ΑΚΡΕΣ» ΚΑΙ «ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ»…

«Τι να πω; Ότι πρόκειται για καθαρή αλητεία; Αίσχος; Αισθάνομαι αγανακτισμένη, αδικημένη. Είμαι άνεργη. Ο σύζυγος μου με εγχειρισμένη καρδιά λαμβάνει μια μικρή σύνταξη. Βλέπετε, δεν είμαι συγγενής ή γνωστή του Καλογρίτσα για να παίρνω δάνεια από την Attica Bank! Aναγκαστικά θα τα δώσω, γιατί αλλιώς θα σταλθούν στην εφορία και εκεί θα τοκίζονται. Σκέφτομαι πάντως για εκδίκηση, να τους πάω τα χρήματα σε ψιλά για να τα μετράνε καμιά εβδομάδα. Από την μητέρα μου το ΕΚΑΣ που «κόψανε» το ζητάνε πίσω, από τα κόμματα που «φάγανε» τόσα δισ. ευρώ, θα τα ζητήσουνε πίσω;».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Αρέσει σε %d bloggers: