ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ G7 Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

Kορυφώνεται η διαπραγματευτική μάχη ΔΝΤ και ευρωζώνης, με πρωταγωνίστρια τη Γερμανία, για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ενόψει του Eurogroup της Τρίτης, με το αποτέλεσμα να παραμένει αβέβαιο, καθώς τις δυο πλευρές εξακολουθεί να χωρίζει χάσμα.

Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα, Παρασκευή, και αύριο, Σάββατο, στο πλαίσιο της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών του G7 στην Ιαπωνία, όπου θα παρευρεθεί και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

H Κριστίν Λαγκάρντ δεν προγραμματίζει να συμμετάσχει στο Eurogroup, κάτι που θεωρείται ως ένδειξη ότι δεν αναμένεται συμφωνία. Το Ταμείο θα εκπροσωπήσει εκεί ο Πολ Τόμσεν.

Στο περιθώριο της συνόδου της G7, ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές: Την ευελιξία των ευρωπαίων στο ζήτημα του χρέους ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να επιδείξουν ευελιξία στις συζητήσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους» σημείωσε ο αμερικανός υπουργός και πρόσθεσε ότι προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το χρέος, θα πρέπει να υπάρξει μια σημαντική ελάφρυνση.

Την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της μπορούν να υπογράψουν συμφωνία προκειμένου η χώρα να λάβει την επόμενη δόση από το δάνειο διάσωσης στη συνεδρίαση της 24ης Μαΐου, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο CNBC.

«Έχουμε κάνει πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες σε ότι αφορά την διευθέτηση του ζητήματος του χρέους και έτσι νομίζω πως μπορούμε να έχουμε αυτή τη συμφωνία», δήλωσε στο περιθώριο της συνεδρίασης των G7 στην Ιαπωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *