ΜΕ ΑΛΜΑ ΣΤΑ 5,53μ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΡΕΚΟΡ Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι από το περασμένο Σάββατο ο νεαρότερος «πιτσιρικάς» που καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ παίδων στο άλμα επί κοντώ.

Υπερέβη τα 5μ53 σε ηλικία μόλις 16 χρονών και 116 ημερών έναντι 17 χρονών και 15 ημερών του προκατόχου του, Αργεντινού Χερμάν Κιαραβίλιο (5μ51).

Hδη τα περισσότερα διεθνή sites σχετικά με τον στίβο αναφέρονται στον άθλο του και έχουν αλλάξει στις λίστες των ρεκόρ το όνομα του Αργεντινού πρωταθλητή, ο οποίος δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν όσο μεγάλωνε οι συμπατριώτες του.

Μόνον η ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου δεν ανέφερε, ούτε χθες, απολύτως τίποτα για το νέο ρεκόρ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής έφθασε με το αυτοκίνητο των γονιών του, Χάρη και Σάρας, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με υψηλή αυτοπεποίθηση στην καρδιά και στο μυαλό του. Eφυγε με νέο παγκόσμιο ρεκόρ που γιορτάστηκε στην Κηφισιά με οικογενειακούς φίλους.

«Είναι τρομερό το συναίσθημα να βλέπεις από τις κερκίδες τον γιο σου να πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ. Νιώθεις τη χαρά του, νιώθεις περηφάνια σαν γονιός. Ξαναζώ επί τέσσερις φορές σε ένταση τις στιγμές που έζησα ως αθλητής. Τρελαθήκαμε από τη χαρά μας με τη γυναίκα μου», λέει ο πατέρας του Εμμανουήλ που ως δεκαθλητής είχε ατομικό ρεκόρ 4μ80 στο άλμα επί κοντώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *