«ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ» ΑΠΟ ΜΕΣΙ ΚΑΙ ΣΟΥΑΡΕΣ ΣΤΟ «ΚΑΜΠ ΝΟΟΥ»

Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες επιφύλαξαν σόου υψηλού επιπέδου στο χτεσινό 6-1 της Μπαρτσελόνα επί της Θέλτα. Η κορυφαία στιγμή της συνεργασίας τους προσφέρθηκε στο εκστασιασμένο κοινό του «Καμπ Νόου» στο 81ο λεπτό, όταν ο Μέσι κέρδισε πέναλτι, ανέλαβε την εκτέλεσή του και αντί να σουτάρει πάσαρε «γλυκά» δίπλα του στον επερχόμενο Σουάρες που πέτυχε το 4ο γκολ. «Μας αιφνιδίασαν όλους. Δεν τους είχαμε δει να δοκιμάζουν αυτή την κομπίνα στις προπονήσεις», διαβεβαίωνε μετά τη λήξη του αγώνα, ο συμπαίκτης τους, Ζόρντι Αλμπα. Ο απολογισμός του 28χρονου Αργεντινού στο ματς ήταν ένα γκολ με απευθείας φάουλ, το κερδισμένο πέναλτι και δύο ασίστ, ενώ ο 29χρονος Ουρουγουανός πέτυχε χατ-τρικ και μοίρασε δύο ασίστ.

Για τον Μέσι το χτεσινό ήταν το 20ό εύστοχο απευθείας φάουλ στην καριέρα του στην Μπαρτσελόνα ξεπερνώντας τα 19 του Ροναλντίνιο και δημιουργώντας νέο ρεκόρ συλλόγου. Ο Σουάρες με το χατ-τρικ του έφτασε τα 39 γκολ στους 35 αγώνες από το ξεκίνημα της σεζόν και τα 23 τέρματα στη φετινή Λίγκα, όπου προηγείται στον πίνακα των σκόρερ μπροστά από τα 21 του Κριστιάνο Ρονάλντο και τα 19 του Καρίμ Μπενζεμά. Από το σόου δεν μπορούσε να λείψει και ο Νεϊμάρ, που με ένα γκολ και μία ασίστ έγινε ο πρώτος παίκτης στο τρέχον πρωτάθλημα με διψήφιο αριθμό τόσο τερμάτων (16) όσο και ασίστ (10).

Η πρωτοπόρος Μπάρτσα διατήρησε τη διαφορά των 3 βαθμών από την Ατλέτικο και των 4 από τη Ρεάλ, την οποία μπορεί να διευρύνει την Τετάρτη, στον εξ αναβολής εκτός έδρας αγώνα της με τη Χιχόν.

Ενα λεπτό και ένα δευτερόλεπτο (1’01») μετά την έναρξη του αγώνα ο Φερνάντο Τόρες σημείωσε το 101ο γκολ του με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης προσφέροντάς της την εκτός έδρας νίκη επί της Χετάφε (1-0).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *