ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤ.ΚΟΝΤΟΝΗ

Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ιδιαίτερα, ο Κριστιάν Γκολομέεβ πέτυχε τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο των προκριματικών στα 50μ. ελεύθερο με 22.25 και πέρασε άνετα στους «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης στο Λονδίνο.

Στους απογευματινούς ημιτελικούς (18:50 ώρα Ελλάδας) θα υπάρχει και δεύτερη ελληνική συμμετοχή με τον Οδυσσέα Μελαδίνη, ο οποίος κατετάγη 16ος με 22.57, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών το εισιτήριο για τη 16άδα εξασφάλισε η Νόρα Δράκου.

Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε και ο Χρήστος Κατραντζής, ο οποίος κατετάγη 49ος με 23.40. Να σημειωθεί ότι εκτός ημιτελικών έμεινε ένα από τα φαβορί του αγωνίσματος, ο Ιταλός Μάρκο Όρσι, ο οποίος πάντως αντιμετώπισε πρόσφατα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και ήταν έκπληξη ότι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

Η Νόρα Δράκου δεν έβαλε τις… μηχανές στο μάξιμουμ το πρωί και παραλίγο να την… πατήσει, καθώς η αγωνία της κράτησε ως την τελευταία προκριματική σειρά των 50μ. ελεύθερο.

Τελικά το 25.49 που σημείωσε αρκούσε για να πάρει τη 14η θέση και το εισιτήριο για τους απογευματινούς ημιτελικούς. Η 24χρονη πρωταθλήτρια θα κολυμπήσει στις 19:48, περίπου τρία τέταρτα της ώρας μετά τον τελικό των 50μ. ύπτιο (19:05), που προφανώς κυριαρχεί στο μυαλό της.

Η Κρίστελ Βουρνά ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Λονδίνο παίρνοντας την 38η θέση στα 50μ. ελεύθερο με 26.40, ενώ στα 200μ. πεταλούδα η Άννα Ντουντουνάκη κατετάγη 19η με 2:13.44 και είναι πρώτη αναπληρωματική ενόψει των απογευματινών ημιτελικών.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Λονδίνου, Χριστόδουλο Χούμα, είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο Σταύρος Κοντονής διαβίβασε προς τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους προπονητές τα συγχαρητήρια του ίδιου και της πολιτικής ηγεσίας, για τις εξαιρετικές εμφανίσεις της εθνικής ομάδας στη βρετανική πρωτεύουσα.

Παράλληλα ο κ. Κοντονής συζήτησε με τον τεχνικό σύμβουλο της ΚΟΕ και διάφορα ζητήματα που αφορούν την κολύμβηση και ιδιαίτερα το φλέγον θέμα των εγκαταστάσεων.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *